Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

ZD Trebnje letos investiral v posodobitve dober milijon evrov

Zdravstveni dom Trebnje skrbi za 34.000 opredeljenih pacientov, ki prihajajo ne le iz občin Trebnje, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Mirna, marveč tudi od drugod. V zadnjem letu so v novo gradnjo in posodobitve vložil 1,1 milijon evrov. Ministrstvo za zdravje pa je zagotovilo 170.000 evrov za sofinanciranje in ureditev prostorov za Center za krepitev zdravja.

Povprašali smo direktorico ZD Trebnje, mag. Vero Rozman, ki že polnih deset let zelo uspešno vodi ustanovo, kaj vse so v zadnjem letu realizirali.

»Posodobili smo kar večino dejavnosti. Za namene fizioterapije smo uredili telovadnico za skupinske vadbe, prostore za individualno obravnavo in aparaturno fizioterapijo. V pritličju smo obnovili prostore za medicino dela, usposobili smo dodatne prostore za Center za krepitev zdravja, za psihologa ter sejno in konferenčno sobo. Pridobili smo še eno dodatno splošno ambulanto in dve zobni. Od teh smo eno postavili na novo, drugo pa smo prenovili. Prenove smo se lotili tudi v Mokronogu, in sicer smo prenovili referenčno ambulanto, čakalnico, sanitarije za zaposlene ter prostore za efektivne odpadke, čistila in garderobe. Kupili smo tudi prostor v bivši »Dolenjki« poleg dvorane Stik, ki je bil prvotno namenjen uporabi Centra za krepitev zdravja oziroma za skupinska srečanja, trenutno pa se koristi za Covid ambulanto. Kar nekaj sredstev smo porabili tudi za razkuževanje, merilnike, komore, čitalce, testiranja, zaščitno opremo in ostalo. Kupili pa smo tudi novo sanitetno vozilo za prevoz nenujnih, onkoloških in dializnih bolnikov.

Z 18. 12. [SK1] pričnemo s prenovo ginekologije. Dodatno bomo naredili še eno ginekološko ambulanto in računamo, da bomo v januarju zaposlili še eno ginekologinjo. Upamo, da bomo potem lahko na osnovi več kadra pridobili tudi program.

Leto je zelo naporno in v kolikor ne bi imeli prvotno že načrtovanih investicij, ne vem, če bi se jih lotili.

Dodatni in nepredvideni stroški, ki ne bodo od nikoder pokriti, so nas malo ustavili. Ker zaradi nastale situacije ne bomo uspeli izvesti rednega programa, ga tudi ne bomo dobili plačanega, saj smo plačani po realizaciji. Vseeno upam, da nam uspe priti skozi leto z nekim normalnim rezultatom. Žal pa o dodatnih investicijah ne upamo več razmišljati.

Zavedamo pa se, da so potrebe po zdravstveni oskrbi v našem okolju čedalje večje in poleg strokovnega dela naših zaposlenih s tovrstnimi naložbami lažje ohranjamo kakovost, povečujemo zadovoljstvo in uspešnost našega zavoda tudi na širšem slovenskem območju, ne le lokalno.«

Mojca Smolič


 [SK1]Pisalo je samo 18. in sem dopisala 12.

Oglejte si tudi