Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Izjava podžupana v funkciji župana - trenutne razmere v občini

Izjava podžupana v funkciji župana Marjana Maleka:

V občini Starše spremljamo stanje v času COVID -19. Takoj po poslabšanju stanja v RS, povezano tudi v občini, se je sestal štab civilne zaščite (CZ). Proučil je stanje, sprejel ukrepe in napotila, ki so bila objavljena v občinskih novicah. Seje sta se udeležila tudi podžupan v funkciji župana in novoizvoljen župan občine.

 

V občini spremljamo stanje v okolju, v osnovni šoli in vrtcih, uskladili smo načrt za zaščito in reševanje za primer pandemije oziroma epidemije. V okviru načrta imamo torej pripravljene tudi prostorske rešitve v občini, prav tako imamo zagotovljena, tako materialna, kot finančna sredstva, ki so potrebna za izvajanje načrta.

V času začetka drugega vala smo zaprli javne prostore in odsvetovali njihovo uporabo, kot so telovadnica in oba prostora DCA. Prav tako smo izdali sklep o vzpostavitvi dežurnega varstva v vrtcu Najdihojca v Staršah.

Uslužbenci občinske uprave svoj delo opravljajo nemoteno, normalno, bivajoči izven občine so za prihod na delo prijeli potrdila o gibanju med občinami, zaradi zaposlitve v občini. V primeru poslabšanja stanja bodo delali na daljavo.

Prav tako smo v občinskih novicah in na spletni strani objavili telefonske številke za ranljive skupine in klecnega centra za informacije o novem koronavirusu.

 

Spoštovane občanke in občani občine Starše!

Pozivam vas in prosim vas, da vzamete napotke resno in da resno upoštevate navodila NIJZ. Poskušajmo preprečiti širjenje COVIDA v naši občini, tistim, ki pa bodo zboleli pa želim čimprejšnje okrevanje.

Morda bo preprečil širjenje tudi čas šolskih počitnic, saj bomo več doma v družbi svojih družin.

 

Za konec moje izjave še to, osebno se umikam iz politične dejavnosti, zaradi svojega zdravstvenega stanja. Upam, da sem skupaj z direktorico občinske uprave in zaposlenimi v občinski upravi postoril nekaj k dobremu razvoju občine in k zadovoljstvu občanov.

 

Novoizvoljen župan Občine Starše, g. Stanislav GREIFONER, bo funkcijo župana prevzel na občinski seji Občinskega sveta občine Starše, ki bo v četrtek, 29. 10. 2020, v kulturnem domu v Rošnji.

 

Ostanite zdravi!

Oglejte si tudi