Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Aprilsko dogajanje v RD Moškanjci Gorišnica

S koledarsko toplejšimi dnevi se rokometna sezona približuje k svojem zaključku. April je deloven na treningih in tekmah za vse selekcije.

Članska ekipa, ki še ni povsem nadomestila odhodov iz konca prejšnje sezone, se še vedno in srčno bori za obstanek v  1 B DRL. Zadnja tekma je bila odigrana v nedeljo, 21. 4. 2024 ob 18.00 uri v naši lepi Večnamenski dvorani. Člani so gostili ekipo iz Črnomlja. Želeli so še enkrat potrditi zmago, ki so jo z isto ekipo dosegli v pokalnem tekmovanju za vstop med najboljših 8 ekip v Sloveniji.

Več kot 100 navijačev je preživelo pozen nedeljski popoldan v napeti in izenačeni borbi, kjer sta se ekipi menjavali v vodstvu. Videli smo nekaj lepih akcij, pa tudi izvrstne obrambe domačega vratarja Nejca Trunka. Ob koncu tekme smo vsi prisotni stiskali pesti za zmago in povrnitev samozavesti po nesrečni izgubi točk v prejšnjem kolu proti ekipi Ajdovščine. Na semaforju je bil zapisan končni rezultat 33:32 – zmaga domačih.

V ekipi RD Moškanjci Gorišnica so igrali Nejc Šandor, Žan Ozmec, Nejc Geč, Urban Tement, Blaž Žnidarič, Tomas Bedrač, Nino Bedrač, Matic Leben, Urh Belšak, Matija Šeruga, Žiga Zupanič, Tim Kroflič, Žiga Bedenik, Domen Lorenčič. Trener domače ekipe članov je Alan Potočnjak iz Ormoža.

V času velikonočnih praznikov je potekal tudi tradicionalni Velikonočni turnir za mlajše selekcije, katerega so se udeležile tri ekipe našega kluba. Dogodek je namenjen druženju, rokometnemu tekmovanju in povezovanju družin.

V zaključnih bojih rokometne lige sta tudi selekciji starejših deklic A in B. 6. 4. 2024 so se domače predstavnice pomerile z ekipo Ž.U.R.D Koper in jih visoko nadigrale.

Mlajši dečki C skozi celo leto igrajo na turnirjih, kjer se uradno ne beleži rezultat - vidi pa se napredek v dojemanju igre in motorični spretnosti.

Ekipe mini rokometa imajo tudi dobro organizirane turnirje, kjer je polno smeha in pristnega otroškega veselja, pa tudi že pravega tekmovanja, ki ga spremljajo bližnji in malo manj bližji sorodniki nadobudnežev.

V nedeljo, ko so bili upi polagani v lep popoldan in večer, je dogajanje v dvorani popestrila tudi, dodatna nova ponudba, ki je plod dolgotrajnih obljub in zavzetosti bodočega vodstva RD Moškanjci Gorišnica. Gledalci so se lahko okrepčali s pijačo in jedačo, opremili pa z novimi navijaškimi artikli. Za popestritev večera so prispevali Kmetija Trunk iz Cunkovcev sveže pečen bel in ajdov kruh, kmetija Lesarovi mlado čebulo, nekdanji člani pa svoj čas in energijo v končno pripravo dobrot.

Domače člane čaka v tej sezoni samo še ena domača tekma - proti vodilni ekipi iz Krškega, gostujejo pa še dvakrat - v Grosupljem in v Šmartnu pri Litiji.

 

Marta Tetičkovič Ranfl

Oglejte si tudi