Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Praznik Šmarske fare

Dan, ki je prepletal molitev, petje, prvo trgatev, prijetno druženje in dobro glasbo; vse to se je odvijalo v Šmartnem to nedeljo 11. septembra. Šmarska fara je namreč obhajala misojonski vikend, obletnico farnega žegnanja ob obletnici posvetitve župnijske cerkve in obenem tudi 2. župnijski dan.

 

Osrednje dopoldansko bogoslužje je vodil kapucin br. Primož Kovač ob somaševanju domačega župnika g. Marka Mohorja Stegnarja in g. Vinka Malovrha, pri maši pa sta sodelovali tudi redovnici s. Anja Walaszek in s. Liza Nrecaj. Slednja je v mašnem nagovoru izpostavila, da se moramo iz dneva v dan truditi za vero, saj kjer je vera v družini vrednota, se rojevajo plemenite družine in tudi duhovni poklici.

Slovesno bogoslužje je dvigalo ubrano petje šmarskih pevcev. Ob koncu sv. maše je br. Primož blagoslovil še dve obnovljeni spovednici, v katerih se bomo lajšali dušnih tegob in bili deležni odpustkov.

 

Po končanem bogoslužju smo se preslili na župnijsko dvorišče, kjer se je v nadaljevanju odvijal še župijski dan. Ob dobrem golažu, ob pijači in dobrotah domačink in domačinov, kvizu o župniji, otroških delavnicah in dobri glasbi tria Gas, smo bili priča tudi prvi trgatvi na župnijski brajdi, katere skrbnik je domače Vinogradniško društvo Štuc. Trgatev so opravili g. Jože Zadražnik, vinogradniško društvo, g. Rajko Meserko, župan in g. Marko M. Stegnar, župnik.

 

Duhovno bogat in zelo lep in sončen dan smo zaključili v popoldanskih urah z litanijami v cerkvi.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi