Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

DOGODKI V OKTOBRU 2019

DRUŠTVO UPOKOJENCEV ŠMARTNO PRI LITIJI

 

V petek, 4. oktobra, smo izvedli poldnevni izlet na Dolenjsko. Naš prvi postanek je bil pri Srednji kmetijski šoli Grm Novo mesto, kjer smo v bifeju popili jutranjo kavico, nato pa smo se napotili na bližnjo Trško goro; nekateri peš, za druge pa je domačinka Jožica Verček organizirala prevoz. Po prihodu na Trško goro smo se napotili najprej v romarsko cerkev, kjer nam je prijazni domačin predstavil to znano romarsko svetišče in nas seznanil z njegovo  zgodovino. Po prihodu iz cerkve, potem ko smo zapeli še dve Marijini pesmi, nas je povabil v svojo zidanico vinogradnik in nas počastil z novim vinom. Nato smo odšli po Slakovi poti mimo njegove zidanice do domačije gostiteljice Jožice, ki nam je pripravila  pravo dobrodošlico z domačimi specialitetami in okusnim kosilom. Nad njenimi dobrotami smo bili prijetno presenečeni.

Po prihodu v dolino smo z avtobusom nadaljevali pot do Mokronoga in se povzpeli do Marijine cerkve na Žalostni gori, kjer župnikuje nekdanji šmarski kaplan Klavdijo Peterca.

Nato smo se odpravili skozi Trebnje in Radohovo vas proti domu, kamor smo prispeli v zgodnjih večernih urah.

V torek, 8. oktobra, smo imeli prostovoljke in prostovoljci, ki sodelujemo v projektu »Starejši za starejše« iz Šmartna, Litije in Gabrovke drugi del izobraževanja, ki ga je izvedla ga. Danica  Kurent, iz Trbovelj. Spregovorila je o  preobremenjenosti posameznika in nakazala nekatere rešitve.

V mesecu oktobru smo izvedli tudi dva rekreacijska pohoda v šmarsko okolico.

                                                                                                     Boris Žužek

Oglejte si tudi