Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Zbor članov PD v Konjičanki

Upravni odbor PD Slovenske Konjice je skladno z letnim načrtom sklical Zbor članov v petek, 19. januarja 2024.

Kljub obilnim snežnim padavinam in oteženim prometnim razmeram se je zbralo 120 članov in gostov. Skrbni organizatorji so poskrbeli za ureditev, okrasitev in ozvočenje v dvorani Konjičanka.

Od 17. ure naprej so člani lahko poravnali članarino za leto 2024. Ob 18. uri se je s planinsko himno – Oj, Triglav, moj dom – pričel uradni del prireditve. Sledil je nastop mladega harmonikarja Mihe Banovška. Po kratkem pozdravu in formalnostih je vodenje zbora članov prevzelo delovno predsedstvo pod vodstvom Mire Kuk. Sledil je pozdrav predsednika Matjaža Rebernaka, ki je prebral poročilo o delovanju društva za lansko leto. Ana Orož je predstavila finančno poročilo za leto 2023. Rajko Toman je prisotne seznanil s poročilom nadzornega odbora. Poročilo častnega razsodišča je podala Vida Klemenc. Jože Kamenšek je predstavil društveni koledar planinskih prireditev za 2024. Po glasovanju in sprejetju vseh poročil so nas pozdravili predstavniki sosednjih planinskih društev, se zahvalili za sodelovanje in zaželeli uspešno delo.

Predsednik društva je podelil devet priznanj PZS zaslužnim članom društva (zlato – Nada Vipotnik; srebrno – Branko Obrovnik, Marjeta Reberc, Matjaž Rebernak, Robert Vrečko in bronasto – Anton Capl, Martin Guček, Ivo Kalšek, Sonja Purkeljc). Priznanje predsednika društva je prejela Ana Orož. Prvi častni predsednik našega društva je postal Jože Kamenšek, ki je prisotne seznanil s svojo dolgoletno planinsko potjo in številnimi aktivnostmi na področju planinstva. Po večerji je sledil zabavni večer ob glasbi.

za PD Konjice, Štefka Gorenak


(vir: planinskodrustvo-konjice.si)

Oglejte si tudi