Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SRE.
22°C
11°C
Oceni objavo

Tradicionalno Jurjevanje in blagoslov zvonov

Minuli vikend je bil na Konjiškem pester. Jurjevanje, blagoslov zvonov v cerkvi Sv. Jurija in županov sprejem kneza Mariana Huga von Windisch-Graetza.

Na tradicionalnem Jurjevanju v mestnem jedru so se na stojnicah predstavili številni rokodelci ter ostali ponudniki, nastopajoči iz društev in okoliških organizacij. Dogajanje je popestril že 8. Jurijev festival kulinarike in rokodelstva. Jurjevanje v Slovenskih Konjicah je letos spremljala in ocenjevala tričlanska strokovna komisija, saj si organizatorji za ta tradicionalni dogodek želijo pridobiti znak kakovosti Okusi Rogle za gastronomsko prireditev v Turistični destinaciji Rogla–Pohorje.

V dopoldanskem času so pri cerkvi Sv. Jurija v Slovenskih Konjicah slovesno blagoslovili novi cerkveni zvon in obnovljenega iz leta 1715. Po blagoslovu sta zadonela v zvoniku cerkve. Tako zdaj v konjiškem zvoniku pojejo štirje zvonovi.

Župan Darko Ratajc je na dan dogodka sprejel častnega gosta kneza Mariana Huga von Windisch-Graetza. Je glava avstrijske oziroma italijanske veje rodbine Windischgraetz, marca 2009 pa je bil imenovan in akreditiran za veleposlanika Suverenega malteškega viteškega reda v Sloveniji.


Oglejte si tudi