Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Praznovanje ob občinskem prazniku

V Slovenskih Konjicah bomo vso drugo polovico meseca junija praznovali Konjiške dni vse do vrhunca – občinskega praznika, ki bo v četrtek, 30. junija, in sicer Svečana seja Občinskega sveta. Do takrat pa se bo zvrstilo veliko dogodkov v naši ter organizaciji zavodov in društev.

Obeležili bomo zaključek šolskega leta. V sredo, 15. junija, s čestitko odličnjakom po osnovnih šolah, v četrtek, 23. junija, s prireditvijo Odsev leta v Gimnaziji Slovenske Konjice, iz katere bomo še isti dan sprejeli tudi odličnjake gimnazije v naši občini.

Zavod za šport Slovenske Konjice bo v soboto, 18. junija, odprl kopalno sezono na bazenu v Konjicah, v soboto, 25. junija pa se bo odprl tudi bazen v Zbelovem. Športno vzdušje se bo ta dan nadaljevalo, ko Planinsko društvo Slovenske Konjice organizira 28. pohod družin in 2. memorialni pohod Uroša Vahterja na Stolpnik, Društvo Slomškova romarska pot pa Pohod ob dnevu državnosti po Slomškovi romarski poti. Malo prej, v četrtek, 23. junija, bo naša Občina s Kolesarskim društvom Brez zavor pozdravilo novo down hill progo po Konjiški gori, natančneje na na platoju za kolesa ob tekaški stezi ŠRC Park.

JKP d.o.o. nam v ponedeljek, 20. junija, organizira predstavitev o čistejšem okolju z osrednjim dogodkom ob 11:30 “Z majhnimi koraki do čistejšega okolja”. Splošna knjižnica Slovenske Konjice bo imela v sredo, 22. junija, sejem knjig in dogodek Rudolfovi s Konjiškega 2. Dravinjski poslovni klub z našo občino v te dni prinaša podjetniški pridih. V ponedeljek, 27. junija, bo v Domu kulture Slovenske Konjice na ogled dokumentarni film Iskre v času – svetovni računalniški podvig. Naslednji dan pa skupaj z OOZ Slovenske Konjice, v torek, 28. junija, organiziramo Dan podjetnikov v kleti Zlati grič. Isti dan bomo odprtli obnovljeni odsek regionalne ceste skozi Žiče, v sredo, 29. junija, pa prenovljeni odsek Šolske ulice.  

V Konjiških dnevih bo odmevala tudi glasba. Že v četrtek, 23. junija, boste lahko prisluhnili Koncertu šolskih orkestrov in komornih skupin s solisti v organizaciji Glasbene šole Slovenske Konjice v parku Trebnik s strani vhoda v glasbeno šolo. V petek, 24. junija, bomo na dogodku (Z)Godbe zmajskih mest obeležili 90 let Turističnega društva Slovenske Konjice v soorganizaciji s TD Slovenske Konjice, Splošno knjižnico, Godbo na pihala, Turistično destinacijo Rogla-Pohorje, TIC-em Slovenske Konjice, Združenjem zgodovinskih mest Slovenije, Radiem Rogla in gostujočim Pihalnim orkestrom Tržič. Od 17. ure bo 25-letko praznoval Radio Rogla. V soboto, 25. junija, bomo lahko prisluhnili prvi poletnici na Starem trgu z gostjo Saro Lamprečnik. Še nekaj turistično obarvanega se nam obeta te dni, TD Slovenske Konjice v sodelovanju z Gimnazijo gostilo Žetev sivke v zeliščnem parku pri Trebniku.

V nedeljo pričakujemo 6. Jurijev festival kulinarike in domačih obrti. Od 17. do 21. ure se bomo ponovno razvajali z odlično kulinariko gostinskih ponudnikov Turistične destinacije Rogla-Pohorje, na stojnicah se bodo predstavili še številni lokalni ponudniki prehranskih in rokodelskih izdelkov z znakom kakovosti Okusi Rogle. Dogodek organiziramo skupaj s Turistično destinacijo Rogla-Pohorje, Centrom za kulturne prireditve, Splošno knjižnico in TIC-em.

Oglejte si tudi