Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Poletje v Štorkljini hiši

To leto so se v Štorkljini hiši znova začele četrtkove poletne delavnice in izleti za otroke. Prav tako dnevno v prostorih Štorkljine hiše potekajo različne delavnice (ustvarjalne, športne, kreativne,..). Zaradi povečanega števila otrok (okrog 35 in več) veliko časa preživijo na igrišču. Program je, ob izdatni pomoči lokalnih društev in prostovoljcev izjemno pester in namenjen različnim starostnim skupinam otrok.


Na prvi poletni delavnici v začetku julija so se tako odpravili na kolesarjenje do Loč. Med potjo so se ustavili na Letališču Slovenske Konjice, kjer so si otroci ogledali letala in letališče. Pot so končali v Ločah in se posladkali s sladoledom. Delavnice se je udeležilo okrog 20 otrok.

Naslednji četrtkov izlet je bil na morje. V Izolo so z dvema avtobusoma peljali preko 90 udeležencev, od tega družine z otroki ter otroki brez varstva, za katere so poskrbeli člani in prostovoljci DPM Slov. Konjice. Preživeli so zabavno popoldne z raznimi igrami na plaži ter v vodi.

Na delavnici »Bilo je nekoč« so otroke peljali v Lambrechtov dom na medgeneracijsko druženje. Otroke je sprejela direktorica Irena Vozlič, jim pokazala domske prostore in jih predstavila starostnikom. Sprejela sta jih tudi gospa in gospod Kokot, bivša učitelja na osnovni šoli Pod goro. Otrokom sta pripovedovala, kako je bilo v šoli nekoč. V parku pred domom so se preizkusili v vlogi spremljevalca in pomagali pri vožnji z invalidskimi vozički. Spoznali so tudi najstarejšo oskrbovanko, ki je letos dopolnila sto let. Zaupala jim je, kaj jo ohranja pri tako dobrem zdravju. Za konec so si v domskem vrtu nabirali sivko ter si izdelali šopke, s katerimi so razveselili svoje mamice in babice.

Naslednja delavnica bo 25. julija na temo »Sadnih doživetij«.

Oglejte si tudi