Oceni objavo

Rezultati koroških ekip po sedmem in petem krogu v državni ligi 2022/23

Rezultati koroških ekip po sedmem in petem krogu v državni ligi 2022/23

V 1A sovenski ligi za ženske, je ekipa KK Slovenj Gradec gostila ekipo KK Proteus iz Postojne in izgubila 1-7. Ekipa KK Proteusa je z zmago v Slovenj Gradcu prevzela vodstvo na lestvici 1A slovenske lige. Pri domači ekipi sta največ, 554 kegljev podrli Zdenka Grobelnik Počej in Majda Repanšek. Ekipa KK Slovenj Gradec je na zadnjem mestu 1A lige.
Ekipa KK Remoplast iz Radelj ob Dravi je gostovala pri KK Celje v Celju. Izgubila je z 5-3. Največ, 535 kegljev za KK Remoplast je podrla Majda Grahor. KK Remoplast zaseda 8. mesto v 1A SL.
V 1B ženski slovenski ligi vzhod je ekipa KK Fužinar gostila ekipo KK Lendava v 5 krogu državne lige. V 1B slovenski ligi nastopa samo šest klubov. Domača ekipa je zmagala z rezultatom 5-3.
Za domačinke je največ, 550 kegljev podrla Suzana Feuš. Kegljačice Fužinarja so trenutno na 5. mestu lestvice v 1B slovenski ligi. Seveda jim izpad ne grozi, saj 1B SL lahko sprejme še štiri ekipe v kompletno sestavo. Za napredovanje v 1A SL pa bi morale maksimalno zmagat skoraj vse tekme v nadaljevanju lige.
V 1B moški slovenski ligi Koroško zastopata tri ekipe.
Ekipa KK Pergola hiše iz Radelj ob Dravi je gostila ekipo KK Konstruktor 2 in zmagala z rezultatom 7-1. Največ kegljev, 694 je podrl izjemni Uroš Stoklas in postavil tudi nov rekord kegljišča.
Seveda je ekipa Pergole hiše na 1. mestu 1B SL in ob takšnih rezultatih, nesporen kandidat za uvrstitev v 1A SL. Upajmo da se to uresniči.
Ekipa KK Keglbar-Lovrenc iz Radelj ob Dravi je gostila ekipo KK Lokomotiva iz Maribora in zmagala z rezultatom 6-2.
Za ekipo KK Keglbar-Lovrenc je največ, 624 kegljev podrl mladi up koroškega kegljanja, Črt Pasterk. Čestitke za vrhunski rezultat.
KK Keglbar - Lovrenc ja na 6. mestu lestvice 1B SL.
KK Fužinar iz Raven na Koroškem je gostil ekipo KK Konjice 2 iz Slovenskih Konjic. Domačini so zmagali z rezultatom 6-2.
Za domačo ekipo je največ kegljev, 590, podrl Miran Kopmajer.
Je predsednik KK Fužinar, predsednik OTS Koroške, tekmovalec KK Fužinar. Miran, veliko uspeha v vseh tvojih funkcijah v koroškem
kegljanju. Na žalost je KK Fužinar na 10., zadnjem mestu 1B SL.
V 2. slovenski ligi vzhod (SLV) za moške iz Koroške nastopajo 4. ekipe.
KD Špedicija RCM iz Črne na Koroškem je gostila ekipo KK Pivovarne Laško iz Celja in zmagala z rezultatom 7-1. Za domačo ekipo je največ, 597 kegljev podrl Matjaž Obretan. KD Špedicija RCM je trenutno na 2. mestu 2. SLV.
KK Dravograd TRO je gostil ekipo KK Impol iz Slovenske Bistrice.
Zmagal je z rezultatom 7-1. Za domačo ekipo je največ, 610 kegljev podrl Matej Vučko. KK Dravograd je na 4. mestu, 2. SL vzhod.
V Prevaljah je bil odigran Koroški derbi med ekipama KK TRO Korotan in KK Slovenj Gradec 1. KK TRO Korotan je izgubil 0-8.
Pri TRO Korotan je največ kegljev, 536 podrl Srečko Hovnik. Pri KK Slovenj Gradec pa je 596 kegljev podrl Ferdo Pogorelčnik.
V 3. slovenski ligi vzhod za moške danes niso bile odigrane vse tekme. Zato tudi niso podani rezultati. V tej ligi nastopa samo ekipa KK Slovenj Gradec 2 iz Koroške.
Danes je gostovala pri ekipi KK Miklavž in izgubila z rezultatom 6-2 za domačine. Za ekipo KK Slovenj Gradec 2 je največ, 574 kegljev podrl podrl Anton Sedar.
Na žalost je KK Slovenj Gradec na zadnjem mestu 3. SLO lige vzhod.
Tega zaporedja jutri odigrana tekma ne more spremenit.

Oglejte si tudi