Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
14°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

OČIŠČEVALNA AKCIJA PLANINSKIH POTI PD MISLINJA

OČIŠČEVALNA AKCIJA NAŠIH PLANINSKIH POTI V LETU 2024

Tudi letos smo v PD Mislinja organizirali čistilno akcijo naših planinskih poti. V soboto, 11. maja, smo se zbrali pri piceriji Vagon. Po jutranji kavici nas je pozdravil predsednik društva Ivan Arko. Joc pa nam je razdelil rokavice in vrečke.

Razdelili smo se v tri skupine. Prva skupina se je napotila po kolesarski stezi in nato na Črepič in Fričev vrh ter preko Završ nazaj v Mislinjo. Dve skupini pa sta se zapeljali do Pastirskega stola. Tu je ena skupina čistila do Črnega vrha in potem do koče na Pungartu in po markirani poti do Dovž. Druga skupina pa je očistila pot od Pastirskega stola mimo Sedovnika in mimo Medveda do Mislinje.

Letos smo imeli pri čiščenju še dodatno pomoč, saj so šolarji OŠ Mislinja, ki obiskujejo planinski krožek, na pobudo mentorice Klavdije Križovnik in vodnika Jožeta Hribarja počistili našo pot iz Rogle do Mislinje.

Na koncu nas je PD Mislinja počastilo s pico in pijačo, ki smo si ju zaslužili.

Ugotavljamo, da se planinci držimo reka, da smeti odnesemo nazajv dolino, saj je bilo na poti malo odpadkov, največ jih je bilo na turističnih poteh in v bližini koč in klopi.

 

PD Mislinja

Peter Zupanc

 

 

Oglejte si tudi