Oceni objavo

Srečanje občanov ob 1. maju v Završah

Planinsko društvo Mislinja je leta 1982 prvič pripravilo prvomajsko srečanje občanov v Završah. Od prvotnega smo do danes organizirali že 38 srečanj. Tradicionalno prvomajsko srečanje je dvakrat odpadlo zaradi koronavirusa in dvakrat zaradi vremena. Leta 1996 smo prvič pripravili srečanje v sodelovanju z novoustanovljeno občino Mislinja, kasneje pa se nam je pridružilo še Kulturno društvo Završe.

Tako kot običajno se je tudi letos prireditev pričela ob 10. uri na igrišču podružnične osnovne šole v Završah.

V kulturnem programu so sodelovali člani Kulturnega društva Završe ter strelci Strelskega društva Možnar. Udeležence je nagovoril župan Občine Mislinja, pozdravila pa sta jih tudi predsednik PD Mislinja in predsednik KD Završe. 

Po uradnem delu je sledila tradicionalna brezplačna malica v obliki kranjske klobase, ki je bila namenjena vsem obiskovalcem.

Kljub kratkotrajni plohi je bila prireditev množično obiskana. Za zabavo je poskrbela skupina Gadi, ki je na plesišče privabila množico plesalcev.

PD Mislinja, KD Završe in Občina Mislinja z veseljem ugotavljajo, da prvomajska tradicionalna prireditev vsako leto privabi več obiskovalcev, kar je potrdilo tudi letošnje druženje.

 



 

Oglejte si tudi