Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
13°C
JUTRI
28°C
14°C
Oceni objavo

Objekt Vrata Javornik na Ravnah na Koroškem prinaša 35 novih javnih najemnih stanovanj

15. maja smo odprli objekt Vrata Javornika v Ravnah na Koroškem, ki zagotavlja 35 novih javnih najemnih stanovanj, ki bodo na voljo predvidoma konec letošnjega leta. Otvoritev dokončanih stanovanj so se udeležili Minister za solidarno prihodnost g. Simon Maljevac, župan Raven na Koroškem dr. Tomaž Rožen in direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec. Stanovanjski sklad RS sofinancira projekt v vrednosti malo več kot 4 milijone evrov iz Evropske unije iz sredstev Mehanizma za okrevanje in odpornost.

Objekt Vrata Javornika  je projektiran kot energijsko učinkovit (razred A2) in bo omogočal bivalno ugodje ob nizkih obratovalnih stroških. Objekt je zasnovan z etažnostjo K+P+6 z ravno streho, v katerem je 35 javnih najemnih stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti na terenu. Shrambe so zagotovljene v kleti objekta. Ob objektu bo urejena pripadajoča zunanja ureditev in priključki na vso potrebno / razpoložljivo gospodarsko javno infrastrukturo. Parkirišče blokov bo aktivno ozelenjeno z »urbanim gozdom« visokega avtohtonega drevja – javorov, ki izhajajo iz imena območja (Javornik). Poti pešcev bodo višinsko in z materialom ločene od povoznih površin in opremljene z urbano opremo, kot so klopi, koši in razsvetljava. Zagotovljene bodo tudi pokrite zunanje kolesarnice.

"Vse se začne z ustreznimi prostorskimi akti, ker je treba pripraviti stavbna zemljišča in smo v tem trenutku aktivni na kar nekaj lokacijah v občini, da bi lahko v prihodnjem letu ali dveh začeli z gradnjo stanovanjskih blokov," je dejal župan Raven na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

»Veseli smo, da Stanovanjski sklad RS v tem trenutku pospešeno gradi  javna najemnastanovanja po vsej Sloveniji. Izvajamo kar 8 projektov po državi. Tako vsem regijam posvečamo enako pozornost, kar dokazuje tudi 35 novih neprofitnih stanovanj na Ravnah na Koroškem. Zahvala gre sodelovanju in trdnemu delu vseh udeležencev v tem procesu,« je med drugim dejal direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec.

»Sodelovanje Stanovanjskega sklada in Ministrstva za solidarno prihodnost je je minister Maljevac označil za uspešno. Danes odpiramo 35 novih javno najemnih stanovanj. Majhne številke in vztrajnost nas bodo pripeljale do uspeha. Zaželel je, da bo dvorišče polno smeha in življenja. Pozval k vztrajnosti in sodelovanju v teh negotovih časih,« je dejal minister za solidarno prihodnosti Simon Maljevac

 

         

Več informacij:

Telefonska številka: 01 471 05 07
E-pošta:tajnistvo@ssrs.si

Oglejte si tudi