Oceni objavo

MATERINSKI DAN V DOMU UPOKOJENCEV

Nastopil je mesec marec, ko smo pri glasbeni umetnosti predstavljali točke Pokaži, kaj znaš. Naša sorazredničarka, gospa Nuša Gradišnik, je spremljala naše nastope. Emo in mene je prosila, da bi nastopili v domu starejših občanov, in sicer s točko ples s trakovi.

Pridno sva vadili doma, pa tudi v šoli med prostim časom. Pomembno je bilo, da so bili najini gibi čim bolj usklajeni. Vsak dan nama je šlo bolje.

Končno je prišel dan nastopa. Za materinski dan smo učenci naše šole sklenili, da obiščemo starostnike v sevniškem domu upokojencev in jim pripravimo kulturni program. Čeprav sva bili pripravljeni, sva imeli malo treme. Po nastopu pevskega zbora je prišla na vrsto najina točka. Postavili sva se druga ob drugo in počakali, da sva zaslišali izbrano glasbo. Najina trakova sta zaplapolala. Vrteli sva ju v obliki spirale, osmice, krogov in valov. Ker je bil prostor zelo majhen, sta se najina trakova občasno zatikala za rože. Kljub temu sva točko izpeljali tako, kot sva si želeli. Na koncu sva si prislužili glasen aplavz.

Zelo sem vesela, da sem sodelovala na tej prireditvi in da smo s tem razveselili starejše ljudi.


Ana Košir, 5. b

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi