Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
13°C
JUTRI
31°C
14°C
Oceni objavo

Športno-družabno obarvani prvomajski prazniki na Lisci

Letošnje tradicionalno praznovanje 1. maja na Lisci bosta popestrili vesela glasba in bogata gostinska ponudba ekipe Tončkovega doma. Naslednji dan, 2. maja, pa bo potekal tradicionalni, že 33. Gorski tek na Lisco.

Za varno pot na Lisco in iz nje ter za prometno razbremenitev območja Lisce na 1. maj bo Občina Sevnica zagotovila brezplačen avtobusni prevoz.

Vozni red brezplačnega »Lisca-busa«:

URA ODHODA POSTAJALIŠČE SMER
07:00 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
08:00 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
09:00 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
10:00 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
11:15 LISCA KRAKOVO–ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA
12:15 ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA KRAKOVO–LISCA
16:00 LISCA KRAKOVO–ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA
17:30 LISCA BREG–ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA
20:00 LISCA KRAKOVO–ŽELEZNIŠKA POSTAJA SEVNICA


Ob pričakovanem povečanem obisku Lisce je pomembno poudariti nujnost skrbi za okolje in ohranjanja širšega območja Lisce kot naravne vrednote. Spoštovanje pohodniškega bontona, primerna pohodniška kultura na planinskih poteh, ki potekajo tudi po zasebnih zemljiščih, in ustrezno parkiranje naj bodo vrednote, v duhu katerih bomo za prvomajske praznike obiskali Lisco in Tončkov dom.

Gorski tek na Lisco, ki ga organizira Klub Berg-Lauf Lisca Sevnica, se bo pričel ob 10. uri na igrišču na Orehovem.  Na trasi teka bodo urejene občasne, kratkotrajne, premične in popolne zapore prometa na odsekih lokalnih cest in javnih poti, ki vodijo iz Orehovega proti Lisci po vsakoletni trasi.

Razglasitev rezultatov bo ob 12.45 pri Tončkovem domu na Lisci, kjer se bodo sodelujoči lahko tudi okrepčali s toplim obrokom. Tekmovanje bo v vsakem vremenu, vsi tekmovalci pa bodo prejeli diplomo, spominsko medaljo in darilo organizatorja.


Oglejte si tudi