Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
SOB.
26°C
12°C
Oceni objavo

14. redna seja – Sistematično v obnovo lokalnih cest in javnih poti

Občinski svet Občine Šentrupert se je 15. maja sešel na 14. redni seji v tem mandatu – med drugim je potrdil naložbe na občinskih cestah v letošnjem in prihodnjih letih.

Skozi občino Šentrupert pelje nekaj manj kot 6,5 km državnih cest, po občini pa je razpredena mreža skoraj 120 kilometrov lokalnih cest in javnih poti. Občina bi morala za sanacijo najbolj poškodovanih odsekov na podlagi projektantske ocene zagotoviti 920 tisoč evrov – v letošnjem proračunu je za ta namen predvidenih 120 tisoč evrov, obnova ostalih cest sledi v naslednjih letih.

»Na podlagi pregleda cestne infrastrukture v občini smo pripravili popis del in finančno oceno sanacije najbolj nevarnih odsekov cest v naši občini. Ker skupna ocena krepko presega zagotovljena sredstva v proračunu, so bili na občinski seji izbrani cestni odseki, za katere bomo v duhu dobrega gospodarja poskrbeli letos, ostalo pa bomo prerazporedili v prihodnja leta,« pojasnjuje župan Občine Šentrupert Tomaž Ramovš. (- pripeta tonska izjava T. Ramovša)

Ostali sklepi:

Občinski svet je včeraj potrdil tudi nove cene za pomoč družini na domu, ki bodo veljale od 1. junija naprej – občina bo še naprej subvencionirala 63 odstotkov cene, manjši del prispeva država, tako da bo uporabnik za uro opravljene storitve med delavniki in ob sobotah plačal 7,61 evra, ob nedeljah 10,76 evra in ob praznikih oziroma dela prostih dneh 11,81 evra.

Spremenila se bo tudi cena oskrbe s pitno vodo iz vodovoda Mirna – za povprečno gospodinjstvo, ki porabi 14 kubičnih metrov vode, se bo znesek na položnici s sedanjih 19,7081 evra dvignil na 22,0468 evra.

V Svet zavoda JSKD Območne izpostave Trebnje je šentruperski občinski svet imenoval Tanjo Udovč, predstavniki ustanovitelja v Svetu zavoda Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert bodo Vika Zore, Vesna Logar in Matjaž Štrukelj, skupni predstavnik občin Mirna, Mokronog- Trebelno, Šentrupert in Mirna Peč v svetu Javnega lekarniškega zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto pa je Marjan Starič.

Občinski svet je potrdil tudi prejemnike letošnjih občinskih priznanj, ki jih bo župan podelil na slavnostni prireditvi v počastitev praznika občine, ki bo v ponedeljek, 3. junija.

Oglejte si tudi