Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Sevniško Rast(išče) sreče v letu 2018

Marca 2018 je Družinski inštitut Zaupanje v Sevnici začel izvajati regionalni projekt Rast(išče) sreče. Nosilec je Mladinski center Krško, v posavski regiji pa ga poleg omenjenih organizacij izvajata tudi KTRC center Radeče in Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli. Celoten projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in iz Evropskega socialnega sklada, v Sevnici pa projekt finančno podpira tudi Občina Sevnica.

 

Glavna aktivnost Družinskega inštituta Zaupanje v sklopu projekta Rast(išče) sreče je bilo dolgotrajno individualno spremljanje posameznih otrok in mladostnikov, ki se pri premagovanju vsakdanjih ovir srečujejo z raznovrstnimi izzivi, ki jim sami niso kos. V manj kot letu dni so spremljali 23 takih otrok in mladostnikov s 4 osnovnih šol v občini Sevnica. Zaposleni in usposobljeni prostovoljci so tako v letu 2018 z njimi opravili več kot 100 individualnih intervencij. Poleg spremljanja otrok in mladostnikov je strokovni kader Družinskega inštituta Zaupanje opravil tudi več kot 30 brezplačnih ur terapevtskega svetovanja za starše teh otrok.

 

Ekipa Družinskega inštituta Zaupanje se je otrokom in mladostnikom v letu 2018 približala tudi na sevniških ulicah. Izpeljali so 15 intervencij uličnega dela, s katerimi so popestrili vsakdanjik več kot 80 mladostnikom in jih z različnimi aktivnostmi spodbudujali h kakovostnemu in zdravemu načinu preživljanja prostega časa. 

 

Družinski inštitut Zaupanje bo projekt Rast(išče) sreče nadaljeval tudi v letu 2019, pri uličnem delu pa se jim bo pridružil še pisani kombi z imenom Osrečevalnik (Srečko). V svoje kroge z veseljem sprejmejo tudi nove prostovoljce, ki jih zanima delo z mladimi in si želijo pridobiti novo znanje in poznanstva.

Oglejte si tudi