Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Nova COVID vstopna točka Nova Gorica

Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica je v sodelovanju s civilno zaščito zagotovil štiri bivalne kontejnerje, ki bodo služili kot vstopna točka za testiranje in obravnavo pacientov, ki kažejo znake okužbe z novim koronavirusom ali potrebujejo bris. V COVID vstopno točko napotujejo izbrani osebni zdravniki.

Vstopna točka za Goriško sicer že od marca deluje pri Urgentnem centru v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, v njej pa dela zdravstveno osebje Zdravstvenega doma Nova Gorica in Zdravstvenega doma Ajdovščina. Za premik delovišča bliže k centralni enoti zdravstvenega doma so se odločili, ker bodo na ta način lažje in učinkoviteje organizirali delo na vseh deloviščih, tako na COVID vstopni točki, kakor tudi v vseh preostalih ambulantah.

Nova vstopna točka v Novi Gorici bo pričela z delovanjem 3. avgusta 2020 od ponedeljka do petka (za otroke tudi ob sobotah). Ob sobotah, nedeljah, praznikih in ponoči pa bodo nujni pacienti s sumom na COVID obravnavani pri Urgentnem centru v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica.

 

Zaradi povečanega števila okužb se velja še naprej obnašati samozaščitno. Najpomembnejša pot prenosa novega koronavirusa je preko izločkov iz dihal in preko onesnaženih rok. Varna medosebna razdalja zaradi virusa, ki se izloča s kihanjem, kašljanjem, glasnim govoljenjem, petjem, ... je vsaj 1,5 m. Roke vedno smatrajmo kot onesnažene, izjema je le neposredno po njihovem umivanju ali razkuževanju. 

 

Zato priporočamo:
✔ Skrbimo za potrebno varnostno razdaljo (1,5 m) ob srečevanju z drugimi ljudmi.
✔ Skrbimo za higijeno kašlja.
✔ Razkužujemo in umivajmo roke ter se ne rokujmo.
✔ Omejimo telesne stike (objemanje, trepljanje …).
✔ Omejimo obiske trgovin in osnovne življenjske potrebščine nabavljamo v večjih časovnih razmikih ne pa vsakodnevno.
✔ Omejimo obiske vseh javnih prostorov.

✔ Zelo omejimo druženje.
✔ Bolni ostanemo doma.

 

Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov bomo zmanjšali možnost za prenos okužbe in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov je odgovoren vsak posameznik. Popolne varnosti ni.

Oglejte si tudi