Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Gradnja Rekreacijskega centra Vrtojba se lahko začne

V ponedeljek, 18. marca, sta direktorica EZTS GO Sadndra Sodini in izbrani izvajalec Erik Sever s. p. v partnerstvu z Zoranom Batističem s. p. v Coroninijevem dvorcu ob prisotnosti vseh treh županov občin ustanoviteljic EZTS GO, župana Občine Šempeter-Vrtojba Milana Turka, župana občine Gorica Rodolfa Ziberne in župana Mestne občine Nova Gorica Klemna Miklaviča, uradno podpisala pogodbo o izvedbi del prvega sklopa javnega naročila "Infrastrukturna dela za rekreacijski park v Vrtojbi” v okviru evropskega projekta Isonzo-Soča, ki se financira iz Programa Interreg V-A Slovenija-Italija 2014–2020. Gre za prvo pogodbo po zaključku kompleksnega postopka, v katerem je italijanska pravna oseba prvič objavila javni razpis v Sloveniji z uporabo slovenskih predpisov o javnih naročilih.

Dela v Vrtojbi se bodo začela po podpisu pogodbe in se zaključila do septembra 2019. Predvidena je izgradnja parkirišča za avtodome na površini 1.255 m2 s servisno ploščadjo, rekonstrukcija in odvodnjavanje dostopne poti, priključek na javni vodovod in kanalizacijo, nizko napetostni priključek kampa ter odvodnjavanje utrjenih površin kampa ter zalednih vod. Skupna vrednost del je 393.173,02 EUR (brez vključenega DDV). Območje rekreacijskega centra bo s kolesarskimi in peš potmi povezano v omrežje, ki bo do leta 2021 v okviru projekta Isonzo-Soča zgrajeno na območju Občine Gorica, Mestne občine Nova Gorica in Občine Šempeter-Vrtojba.


Vsi udeleženi so ob podpisu poudarili, da je podpis pogodbe pomemben mejnik v čezmejnem sodelovanju. Gre namreč za prvo večjo pogodbo, ki se nanaša na izvedbo del v okviru EZTSja. "Veliko dela je bilo potrebnega tudi, da se je pripravilo vso projektno dokumentacijo, za kar je poskrbela Občina Šempeter-Vrtojba," je poudaril župan Turk. Občina Šempeter-Vrtojba namerava v nadaljevanju z lastnimi sredstvi izvesti še dodatne naložbe, kot so ureditev površin za turistični kamp in večnamenski objekt. Vsa zemljišča, kjer je predvidena gradnja, pa so že v občinski lasti. 

Oglejte si tudi