Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
PON.
25°C
3°C
Oceni objavo

Petek, 20.12., božični koncert v Centru Veriga

Vrhunski glasbeni dogodek se bo odvijal v petek, dne 20.12.2019 od 20 ure naprej v izvedbi sopranistke Mojce Slivnik in pianistke Urške Odar, po kratki pogostitvi pa bo večer sklenil Tomi Purich Trio z izvedbami božičnih pesmi v jazz preobleki.

 

Koncert je brez vstopnine in se bo financiral izključno s prostovoljnimi prispevki.

 

Sopranistka Mojca Slivnik in pianistka Urška Odar

Sopranistka Mojca Slivnik je svoj glas odkrivala v Glasbeni šoli Radovljica. Smer solo petje, je uspešno zaključila leta 2015. Leta 2015 je začela tudi s petjem v komorni skupini Canticum Novum in v pevskem zboru sv. Martina z Bleda. Ob posebnih priložnostih s svojim močnim in čustveno izraznim glasom nastopa tudi samostojno. Blizu so ji slovenske pesmi, zelo rada ima glasbo Mozarta in ostale velikane klasike. Z navdušenjem odkriva bogat in brezmejen svet glasbe, se stalno izobražuje in izpopolnjuje. 

Zapela bo ob spremljavi Urške Odar, ki je učiteljica glasbenega pouka in umetniški vodja komorne skupine Canticum Novum. Zelo dobri prijateljici radi zapojeta tudi v duetu.

 

Tomi Purich Trio

Tomi Purich, bobni / Aleš Ogrin, klaviature / Caterina Stanisci , bas kitara

Tomi Purich, bobnar z Obale, diplomant celovškega Deželnega konservatorija, je bil širšemu občinstvu doslej znan predvsem kot vodja in spremljevalni glasbenik festivalske skupine Melodij morja in sonca ter spremljevalnih zasedb Jana Plestenjaka, Nine Pušlar in Lee Sirk. 

V svojem triu je Tomi Purich združil zasedbo izjemnih glasbenikov in unikatni etno-jazzovski zvok, najsi gre za priredbe ljudskih napevov, avtorske skladbe ali popularne pesmi. Njegova želja po izvajanju mešanice balkanske etno glasbe, jazzovske improvizacije in energičnih neparnih ritmov sega sicer v leto 2006, ko se je (še v zasedbi seksteta) predstavil z avtorskimi skladbami in priredbami na poletnih festivalih po Sloveniji in Italiji. Leta 2017 jo je glasbenik obudil v zvočnosti temeljne jazzovske zasedbe bobnov, kontrabasa in klavirja; naslednje leto je dokončal material za svojo avtorsko ploščo #balkanjazz, na kateri v raznih zasedbah (od tria do velikega orkestra) povezuje tradicionalna gradiva Balkana, Orienta in Istre s svobodo jazzovske improvizacije. V nasprotju z običajnim etno žanrom, v katerem smo vajeni odprte modalne improvizacije brez strukture, je glasba na albumu #balkanjazz formalno jasna, v improvizaciji in zvoku pa jazzovsko-zahodnjaška. Januarja 2019 je Tomi Purich trio predstavil album na devetih koncertih po Sloveniji. V sklopu turneje so obiskali Celje, Ilirsko Bistrico, Kranj, Koper, Ljubljano in Novo Gorico.

Oglejte si tudi