Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Občinski nagrajenci prejeli priznanja na slovesnosti v Kropi

Župan Ciril Globočnik je včeraj v Kropi izročil priznanja občinskim nagrajenkam in nagrajencem, ki so bila sicer podeljena že ob lanskem decembrskem prazniku občine Radovljica, pa ukrepi za zajezitev epidemije doslej niso dopuščali organizacije slovesnosti.

Na povsem obnovljenem odru dvorane v Kulturnem domu v Kropi so plakete Antona Tomaža Linharta prejeli Vilma Kravanja Gosnik za udejstvovanje na področju ljubiteljske kulture, Kulturno turistično društvo Kamna Gorica za turistično promocijo kraja, ohranjanje tradicije in bogatenje kulturnega življenja v skupnosti in Petja Zorec za uspehe v modnem oblikovanju. Pečate Občine Radovljica je župan izročil Slavici Soršak za prostovoljstvo v društvih in projektih, Urošu Štefelinu, kuharskemu mojstru iz Vile Podvin, ob prejemu Michelinove zvezdice, za dosežke na področju kulinarike in turizma, ter Marjanu Mohoriču za vzorno obnovo rojstne hiše dr. Lovra Tomana v Kamni Gorici. Medaljo Občine Radovljica pa so za promocijo turistične destinacije prejeli sodelujoči v projektu Okusi Radol’ce: Turizem in kultura Radovljica, Gostilna Avguštin, Gostišče Draga, Gostilna Kunstelj, Gostilna Lectar, Gostilna Pr’Tavčar, Gostišče Tulipan, Restavracija Center, Restavracija Tabor, Vila Podvin in Vinoteka Sodček.

Med nagrajenci so tudi študenti, ki so lani z odliko opravili zaključni letnik študija in diplomo in so zato prejeli posebna priznanja in denarno nagrado za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje. To so Ines Jelenec, profesorica matematike in računalništva, iz Radovljice, Igor Jurekovič, magister sociologije, iz Radovljice, Katarina Klinar, diplomirana inženirka laboratorijske biomedicine, z Brezij, Leja Mauko, diplomirana psihologinja, s Posavca, Manca Uršič, diplomirana literarna komparativistka in slovenistka, iz Radovljice in Grega Vauhnik, magister prava, iz Radovljice.

Župan Ciril Globočnik je nagrajencem čestital za dosežke in se jim zahvalil za njihovo delovanje, s katerim bogatijo javno življenje v svojem in širšem okolju. Kulturni program slovesnosti so oblikovali režiser in scenarist Rok Andres, sopranistka Liza Šparovec ob spremljavi kitarista Zorana Kaličanina in člani dramske in literarne skupine Kulturnega društva Kropa Mojca Škofic, Andraž Pavlič, Alma Jelenc, Špela Habjanič in Petra Krasnič

Posnetek prireditve je objavljen na povezavi: https://youtu.be/DUhyiv8ICRw

Oglejte si tudi