Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Za športne dosežke športna priznanja

Vse več nas je takšnih, ki nam je jasno, da je dobro čim več časa porabiti za fizično aktivnost, saj je naše telo narejeno za gibanje in ne za sedenje. Redno gibanje vse bolj postaja pomemben del življenja povprečnih ljudi. Tega se naši športniki v Občini Polzela dodobra zavedajo, saj vsako leto s ponosom stopijo na oder, ko jih organizatorja dogodka Zveza športnih društev Polzela in Občina Polzela povabita na podelitev priznanj za dosežke v minulem letu. Leto 2019 je bilo še eno, ki je v polzelsko občino prineslo bogato bero izjemnih športnih rezultatov in dosežkov, podeljenih je bilo šestnajst plaket Zveze športnih društev Polzela. Bronaste plakete so prejeli: MAJ POPELAR, ANEJA JESENEK ROJŠEK, MAI BAŠIČ FEKONJA, ZOJA AVŽNER, TILEN RIOSA NOVAK, IRENA KRK, LAN PODPEČAN, NUŠA ŽELEZNIK, MILAN KOREN, DOMEN HOHNJEC in GORAN CESTNIK. Bronasti znak zveze za dolgoletno delovanje na področju športa je prejela AGATA MAJHENIČ. Srebrne plakete so prejeli: NIKA ŠENICA, LAURA BERGANT in NUŠA ŽERJAV. Z zlatom pa je blestel: TIM JEVŠNIK.

 

Veselja niso skrivali letošnji dobitniki športnih priznanj, ko sta jim v spodbudo večer obogatila izjemna športna gosta, slovenski športni komentator in nekdanji poklicni nogometaš Dejan Obrez in Predsednik nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, slednji je predsedniku ZŠD Polzela Iviju Kapitlerju poklonil nogometni dres s podpisom Jana Oblaka,  najboljšega nogometnega vratarja. Med gosti so bili prisotni tudi Janez Ovsenik, generalni sekretar Športne unije Slovenija, Benedik Gaber, predsednik športnega društva GIB in Tanja Ploj, članica izvršnega odbora Športne unije Slovenije.

 

Župan Jože Kužnik, je s hvaležnostjo izrekel pohvale letošnjim dobitnikom športnih priznanj. »Tu ste danes tisti, ki povprečnost močno presegate. Tu ste tisti, ki ste z veliko dela, truda, vztrajnosti in odrekanja dokazali, da se zmore, če se hoče. Premikate meje in pišete zgodbo, s katero se vsi ponosno pohvalimo. Smo zmagali, pravimo, četudi smo bili na kavču, medtem ko ste vi vse dajali od sebe. Če kdaj, potem znamo pri športu dokazati, kako se zmoremo in znamo povezati. Hvala za vsak list, ki ga popišete. Če pa je na njem omenjena Občina Polzela, smo še toliko bolj ponosni.« 

 

Beseda zahvale športnim gostom pa je ob koncu bila izrečena od predsednika ZŠD Polzela Ivija Kapitlerja, vsem nagrajencem pa izrekel pohvale in zaželel uspehov tudi v prihodnje.

 

Športni duh, ki je bil razpet med obiskovalci v dvorani Doma krajanov Andraž je popestrila mlada flavtistka, učenka GŠRS Žalec Hana Dušič, vajeti pa je skozi prireditev športno prepletal moderator Tomaž Satler. 

 

Kdor ima rad šport, ve, da tekme ne odloči le tisto, kar se zgodi, ampak tudi tisto, kar se ne. Sreča je vselej na strani pogumnih.

 Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi