Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Motoristi ob beli nedelji obiskali grad Komenda

V sklopu panoramske vožnje, ki je bila organizirana hkrati s tradicionalnim motožegnom, ki ga vsako leto priredi Moto klub (MK) Packenstein, so motoristi v nedeljo, 7. aprila 2024, obiskali tudi Polzelo. Njihova glavna destinacija je bil grad Komenda.

Zaradi varnosti in pomanjkanja prostora so približno 300 motorjev parkirali pred trgovino Tuš in se na grad odpravili peš. Gostoljublje in dobrodošlico na gradu sta nekaj več kot 350 motoristom izrekla predsednik MK Packenstein Peter Podgoršek – Ferek in župan Občine Polzela Jože Kužnik. Pripravili smo jim manjšo pogostitev, za katero je poskrbela restavracija 3 Poezije.

Grad Komenda jih je navdušil, saj so ga nekateri obiskali prvič. Zagotovili so, da se še vrnejo. Peter Podgoršek - Ferek, ki že vrsto let skrbi za organizacijo dogodkov, ki združujejo ljubitelje motorjev in promovirajo motokulturo, je izrazil zahvalo za topel sprejem. Motožegen v Šmartnem ob Paki je z leti postal težko pričakovano srečanje med motoklubi iz vse države. Na letošnjem srečanju je za krajši ali daljši čas parkiralo okrog 2000 motorjev. Blagoslov motorjev je opravil tamkajšnji župnik Ivan Napret.

Pred obiskom motoristov pa je grad Komenda s Tomosi obiskala tudi skupina članov Društva ljudske tehnike Šmartno ob Paki – sekcija Tomos. Društvo že desetletja združuje ljubitelje in ohranjevalce tradicionalnih tehnik ter obrti. Sekcija Tomos se posebej posveča ohranjanju dediščine znamenitega slovenskega motocikla, Tomosa.

Dogodek je bil odlična priložnost za druženje in izmenjavo izkušenj med ljubitelji motorjev ter odkrivanje lepot Spodnje Savinjske doline ob beli nedelji, ki je praznik božjega usmiljenja.

Manuela Mlakar Podgoršek

 

 

Oglejte si tudi