Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
5°C
Prostori TIC Polzela na gradu Komenda
Informacijske pisarne in storitve

TIC POLZELA

Odprto

Danes 08.00‒16.00
Ponedeljek 08.00‒16.00
Torek 08.00‒16.00
Sreda 08.00‒16.00
Četrtek 08.00‒16.00
Petek 08.00‒16.00
Sobota 08.00‒13.00
Nedelje in prazniki zaprto

Predstavitev

Turističnoinformacijski center Polzela (TIC Polzela) ima svoje prostore na gradu Komenda, katerega upravljalec je Občina Polzela. V gradu so poleg prostorov TIC-a, kjer obiskovalci dobijo vse informacije o turistični ponudbi Občine Polzela, urejeni še prostori, v katerih se prepletajo vsebine turistične in prireditvene ponudbe, vsebine javnega značaja – glasbena dejavnost, knjižnična dejavnost in vsebine tržnega značaja. Poskrbljeno je tudi za grajsko razvajanje v gostilnici Malteški hram. Glavni namen TIC-a je promocija Občine Polzela in njenih kulturnozgodovinskih in turističnih destinacij, objektov in zbirk.

V vstopno-informacijski točki (VIT Polzela) Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije je obnovljena najstarejša horizontalna sušilnica hmelja iz 19. stoletja, v njej je postavljena stalna razstava dragocenih eksponatov Malteškega viteškega reda, prav tako vredni ogleda pa so tudi ostanki najstarejšega objekta Polzele – romanski stolp.

 

V gradu so lepo urejeni še:

  • gotska soba - poročna dvorana,
  • salon,
  • stalna zbirka likovnih del akademske slikarke Darinke Pavletič - Lorenčak, častne občanke Občine Polzela,
  • drugi prostori za občasne razstave (likovne in druge), kulturne in druge prireditve (koncerti, recitali, čitalniški dnevi, ure pravljic za otroke),
  • soba z literarnimi deli in osebnimi predmeti Neže Maurer, prav tako častne občanke Občine Polzela.

Zadnje vsebine