Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

TIC Polzela z novim vodjem

Turističnoinformacijski center Polzela je v začetku avgusta 2020 dobil novega vodja Damjana Jevšnika. Damjan Jevšnik je univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva s 23 leti delovnih izkušenj v gozdarstvu in pri delu z javnostmi. Od leta 2007 je vodil tudi tim sodelavcev v sklopu družinskega podjetja Turistične agencije Nasmeh s sedežem v Dobriču, kjer je doma. Z družino redno potuje in glede dobrih praks v turizmu rad izpostavi skandinavske države, Irsko in Novo Zelandijo. Blizu mu je narava in njeno varovanje. Ima občutek, kaj kam spada, kaj je izvirno in lepo. S svojim znanjem, naravnanostjo in pridobljenimi izkušnjami bo pripomogel k nadaljnjemu razvoju turizma v občini.

O turizmu v Občini Polzela je novi vodja TIC-a povedal:

»Izpostavil bi tri izvirne znamenitosti občine: grad Komenda z zgodbo o malteških vitezih, najbolj obiskan hrib v Spodnji Savinjski dolini - Goro Oljko in čudoviti park pri dvorcu Šenek. Te tri »turistične produkte« si želimo najprej še izboljšati, jih narediti dostopnejše, prepoznavnejše, potem pa okrog njih razviti nove turistične produkte. Seveda je na Polzeli še več drugih zanimivosti, omenil bi edini evropski muzej nogavičarstva, ki je že v nastajanju.

Upam, da boste naše »naj znamenitosti« tudi vi domačini prepoznali kot svoje in njihov obisk priporočili prijateljem. Na TIC-u Polzela v gradu Komenda so na voljo kakovostne in brezplačne brošure, na ogled je čudovit šestminutni film o Polzeli 'POLZELA, MESTO NA PODEŽELJU', imamo tri muzejske zbirke, po katerih priporočam zelo zanimivo vodenje. 

Veseli bomo, če nas obiščete. Veseli bomo tudi vseh vaših predlogov: kako polepšati okolje, v katerem živimo, in kako narediti Občino Polzela še privlačnejšo za obiskovalce,« je povzel svoj pogled na razvoj turizma na Polzeli Damjan Jevšnik.

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi