Oceni objavo

Park Šenek obsijan s prazničnimi lučkami

V petek, 15. decembra 2023, je park Šenek na Polzeli oživel v soju tisoč čajnih svečk in lučk. Prižgane svečke so zasijale v različnih oblikah, od knjige do zvezdic, srčkov in gobic, celo mali škrat je bil med njimi.

Sprehod skozi park do vodnjaka pred graščino je bil pravo pravljično doživetje. Predstavo za naše najmlajše z naslovom Rdeča kapica so pripravile vzgojiteljice Vrtca Polzela. Skupaj z otroki so poklicale Božička, ki je prišel z daljnega severa, da bi se ponovno srečal z njimi. Ker so bili vsi v tem letu pridni, je obdaril prav vse. Z njimi se je tudi fotografiral na posebej pripravljeni fototočki, Božični deželi. Fotografije so vsi dobili za božično darilo, kar je bila donacija Občine Polzela.

Dogajanje smo obogatili z domačimi dobrotami. Obložene stojnice, za katere so poskrbeli v Turističnem društvu Občine Polzela, so bile napolnjene z domačimi zavitki, rogljički, rudolfovo rulado, piškoti vseh vrst, manjkala nista niti dišeči cimetov čaj in kuhano vino.

Za organizacijo so se potrudili: Občina Polzela - TIC Polzela in režijski obrat, Turistično društvo Občine Polzela, Osnovna šola Polzela - Vrtec Polzela, Gobarsko-mikološko društvo Polzela, predvsem pa Božiček z gospo Božičkovo.

Hvala vsem in se vidimo naslednje leto v soju lučk ter dišečih dobrot.

 

Lidija Praprotnik


Skupni podnapis: Uvod v praznične dni s prižigom lučk in obiskom Božička

Oglejte si tudi