Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

84 ekip v gasilski orientaciji

V soboto, 11. maja 2019, je Gasilska zveza Žalec v sodelovanju z Gasilskim poveljstvom Občine Polzela pripravila tekmovanje mladine v gasilski orientaciji. Mladi gasilci, ki so soboto preživeli na Polzeli (razglasitev je bila pri Domu upokojencev), so bili razdeljeni v šest kategorij. Skupno se je na tekmovanju pomerilo 87 ekip iz vseh petih občin, katerih gasilska društva so združena v Gasilsko zvezo Žalec.

Glede na kategorijo so imeli mladi tekmovalci določene različne dolžine poti (2, 3 ali 5 km), ki so jo morali prehoditi, ter kontrolne točke, na katerih so jih čakale naloge, pri katerih so morali pokazati svoja znanja. Na regijsko tekmovanje, ki bo konec maja v Šmartnem ob Dreti, so se uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake kategorije.

Vrstni red: pionirke: 1. PDG Drešinja vas, 2. Levec, 3. Polzela; pionirji: 1. Drešinja vas, 2. Kapla - Pondor, 3. Kapla - Pondor 1; mladinke: 1. Drešinja vas, 2. Andraž nad Polzelo, 3. Polzela; mladinci: 1. Drešinja vas, 2. Vransko 1, 3. Kapla - Pondor; gasilke pripravnice: 1. Polzela; gasilci pripravniki: 1. Trnava, 2. Ločica ob Savinji, 3. Ojstriška vas - Tabor itd. Medalje najboljšim so podelili funkcionarji Gasilske zveze Žalec.

 

Tone Tavčer

Oglejte si tudi