Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

31. likovna kolonija prijateljstva

Na gradu Komenda so od 8. oktobra 2021 na ogled likovna dela 52 udeležencev letošnje, že 31. likovne kolonije prijateljstva. Tako velika udeležba ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev iz vse Slovenije potrjuje, da je naziv upravičen, da je to res prijateljsko likovno ustvarjanje, da polzelski likovniki  »s prijatelji ravnajo tako kot s slikami – postavijo jih v njihovo najboljšo luč« (J. Churchill). 

Ob odprtju razstave 31. likovne kolonije prijateljstva je predsednik KUD Polzela Marko Slokar pohvalil vztrajnost članov likovne sekcije, da jim je uspelo organizirati in uresničiti vse projekte, tudi 31. likovno kolonijo prijateljstva Gora Oljka. Zaradi ukrepov, ki preprečujejo širjenje epidemije, letošnje  slikanje sicer ni potekalo na Gori Oljki kakor pretekla leta, vendar je naziv »Gora Oljka« ostal v naslovu, ker je po tem imenu poznan med likovnimi ustvarjalci v vsej Sloveniji.

Obiskovalce in razstavljavce je pozdravil vodja žalske območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Marko Repnik. Pohvalil je likovnike, ki so v tako velikem številu sodelovali v tem prepoznavnem projektu in pod mentorstvom Tomaža Milača 18. septembra ter tudi doma, naslikali  barvito paleto slik, ki bodo do sredine decembra 2021 krasile razstavni prostor v gradu Komenda. Vsem sodelujočim je v zahvalo za udeležbo in podarjeno likovno delo podelil priznanje Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.   

Pohvalo za projekt in delo likovne sekcije je izrazila  predstavnica Ministrstva za kulturo RS Marija Minka Jerebič,  v upanju, da bo delo v kulturi kmalu lepše, brez  ali vsaj z manj skrbi pred epidemijo.   

Likovni pedagog Tomaž Milač je podal mnenje o razstavljenih slikah in likovnikih, ki so slikali pod njegovim mentorstvom. Pohvalil je prizadevnost ustvarjalcev in pristno prijateljstvo, kar se odraža v pisani paleti razstavljenih del.

Vodja likovne sekcije Sonja Jezernik se je zahvalila vsem, ki so prispevali oz. pomagali, da je projekt uspel, vsem sodelujočim likovnikom in čudoviti glasbeni spremljavi kvarteta Oljka z vodjo Bojanom Pustinekom.

Župan Občine Polzela Jože Kužnik je v sklepnem govoru  z  zahvalo in pohvalo likovnih ustvarjalcev  uradno odprl razstavo likovnih del 31. likovne kolonije prijateljstva Gora Oljka.

Mojca Korošec

Oglejte si tudi