Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

STABILNO IN SIJOČE; Trajnostna moda in urejene finance za boljši jutri

Ko razmišljamo o trajnosti, nam morda na misel pridejo recikliranje, zmanjševanje odpadkov ali varčevanje z energijo. Vendar pa je trajnostna moda postala eden izmed ključnih stebrov za gradnjo boljše prihodnosti. Tega se še kako zavedamo v Klubu poslovne odličnosti Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Minuli petek, 22. marca, smo z namenom izobraževanja o pomenu trajnostne mode v Krškem pripravili poseben dogodek z naslovom »Stabilno in sijoče«.
Na srečanju izobraževalnega in družabnega značaja je naša članica Katja Toplak, lastnica butika “Perfect DressCode s Katjo” z navdušenjem delila svoje bogato znanje o trajnostni modi. Podala je obilico vpogledov in razmišljanj o trajnostnem oblačenju in njegovem vplivu na sodobno družbo, zelo dobrodošli pa so bili tudi njeni nasveti in namigi o oblačenju glede na tip postave. Udeležence je opremila z dragocenimi informacijami o izbiri materialov, ki ne škodujejo okolju, ter poudarila pomembnost podpore domačim proizvajalcem.

V času cenenih oblačil ljudje namreč pogosto pozabljamo na pomen trajnosti in uporabe trajnostnih materialov, ki pa bodo dolgoročno postali nuja za boljši in lepši svet. Trajnostna moda vključuje uporabo ekoloških materialov, se pravi, da je izdelana iz surovin, ki spoštujejo okolje. To pomeni, da proizvajalci ne uporabljajo kemičnih ali sintetičnih materialov, temveč se odločajo za naravna vlakna, tkanine in barvila. Trajnostna moda je zasnovana tako, da oblačila lahko uporabljamo dlje časa. Namesto, da oblačilo zavržemo, ko ni več moderno, spremenimo razmišljanje in ga nosimo, dokler je uporabno. Trajnostna moda uporablja oblačila višje kakovosti. Namesto množičnega nakupovanja poceni oblačil se osredotoča na kakovostne izdelke, ki trajajo dlje. Ključni poudarek pa je tudi na lokalni proizvodnji, s katero zmanjšujemo potrebo po daljšem prevozu in s tem obremenjevanju okolja, povrh vsega pa podpiramo še domače gospodarstvo.

Na dogodku “Stabilno in sijoče” smo spoznali tudi delo Kamile Perko, ki je lastnica blagovne znamke “Camille Handmade”. Njeni izdelki, svilene prevleke za vzglavnike in elastike za lase, imajo poleg prefinjenega izgleda frizure poslovne ženske tudi blagodejen vpliv na lase, saj jih ne uničujejo tako kot klasične elastike.

Brez urejenih financ ne gre. 

Pomen finančne stabilnosti pa sta udeležencem dogodka v Krškem približali Natalija Hostnik in Snežana Janjilović. Pojasnili sta, katere so učinkovite strategije za zaščito našega prihodka, zaščito družinskih in poslovnih tveganj ter plemenitenja prihodkov v podjetništvu ter možnostih za njegovo nadgradnjo. 
Dogodek smo izkoristili tudi za mreženje in sproščen klepet, ki našim članom daje dodano vrednost na njihovi poslovni poti in ustvarjanju novih poslovnih priložnosti.

Naslednji dogodek, ki bo v Posavju 12. aprila, obeta nadaljnje poglobljeno delo na področjih osebne rasti in trajnostnega razvoja. Naša članica Danijela Srpčič bo namreč na predavanju razkrila skrivnosti sreče in razumevanja energijskih tokov.

Odnosi z javnostmi Kluba

Oglejte si tudi