Logo MojaObčina.si
JUTRI
32°C
14°C
SRE.
33°C
16°C
MESTNA OBČINA NOVO MESTO
Družba in javne storitve, Občina

MESTNA OBČINA NOVO MESTO

Predstavitev

Mestna občina Novo mesto pokriva območje, ki ima bogato zgodovino in tradicijo. Ljudje so območje Dolenjske poseljevali že pred dva tisoč leti, naselje na okljuku reke Krke pa uradno obstaja od leta 1365. Danes je Novo mesto, kot edina mestna občina v regiji, pravo regionalno urbano središče jugovzhodne Slovenije, ki je dom preko 140.000 prebivalcem. 

Mestna občina Novo mesto je šesta med enajstimi mestnimi občinami v Sloveniji po številu prebivalcev (vir: SURS, 1.1.2017). V prestolnici regije Jugovzhodne Slovenija živi okoli 36.500 prebivalcev, ki po večini na območju domače občine tudi delajo. Ponašamo se namreč z dejstvom, da je Novo mesto sedež štirim paradnim konjem slovenskega izvoznega gospodarstva; podjetjem Krka d.d.Revoz d.d.Adria Mobil d.o.o. in TPV, d.o.o., katerim se med uspešnimi pridružujejo tudi mnoga druga prodorna novomeška podjetja.

Poleg uspešnega gospodarstva je Novo mesto tudi valilnica izjemnih talentov, ki delujejo na področjih režije, fotografije, plesa, glasbe, športa, literature in gledališča. Neprecenljiv pečat novomeški zgodbi o uspehu pa nedvomno daje tudi izjemno aktivna družbena sfera, saj v okviru programov in projektov številnih nevladnih organizacij, bogati vsakdan Novomeščank in Novomeščanov ter dviguje kakovost življenja na območju občine.

Zadnje vsebine