Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
5°C
PON.
26°C
7°C
Oceni objavo

Polni energije s TINERGO

V Klubu poslovne odličnosti Dolenjske, Bele krajine in Posavja smo že januarja začeli nadvse energično in aktivno ter v skrbi za zdravo telo. V goste nas je namreč povabila naša članica Tina Dragan iz Novega mesta, strokovna delavka v športu, športni rekreaciji, športu starejših, inštruktorica skupinskih vadb, pilatesa in drugih vadb in ustanoviteljica Tinerga, rekreacija in sprostitev.

Tina nas je v uvodnem pogovoru seznanila s področji njenega dela, ki v veliki meri oblikujejo zdrav življenjski slog, ki je pomemben dejavnik zdravja in ga spodbuja, ter preprečuje razvoj bolezni in v meri vpliva na kvaliteto življenja v starosti. 

Pogovarjale smo se o redni telesni aktivnosti in vadbah, ki jih Tina izvaja, o zdravi/primerni prehrani in o tehnikah umiritve in sproščanja.

Pogovoru je sledila vadba Pilates in Varna hrbtenica ter vaje za moč. Na koncu pa smo še naredili sproščanje, ki je zajemalo razteg in dihalno vajo, s katero smo umirile tudi naš um. Tina nas je s svojo energijo spodbudila in motivirala, da se še vidimo. 

Zapisali organizatorici Anja Jarc Petrovič (Kozmetika Ghee) in Tina Dragan

Fotografija: arhiv kluba

Oglejte si tudi