Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Potepanje po Črni gori

Letos smo ponovno organizirali potovanje v južne republike bivše Jugoslavije. Odločili smo se, da bomo nekaj časa planinarili na Durmitorju, šli na rafting na Taro, nato pa še nekaj časa preživeli ob čnrogorskem primorju.
Planinsko društvo Mislinja že nekaj let nazaj vsako leto organizira pohode na balkanska pogorja v nekdanjih republikah bivše Jugoslavije. Tako smo v obdobju zadnjih 15 let prepešačili domala vsa pogorja na Balkanu, vključno z Olimpom v Grčiji in pogorji v Bolgariji.

 

Letos smo se odločili, da se ponovno povzpnemo na najvišje vrhove Durmitorja v Črni gori, se preizkusimo na raftingu na Tari, nato pa nadaljujemo bivanje v Črni gori še ob najjužnejših delih črnogorskega primorja.

 

Potovanje je trajalo 8 dni, udeležilo pa se ga je 45 naših planincev. Nekaj udeležnecev je bilo tudi iz sosednih planinskih društev (Mute, Črne, Velenja, Rogaške Slatine...). Druščina udeležencev je bila pestra, vendar zelo homnogena, bili smo skorajda kot ena družina, ki se je na potovanju prijetno zabavala. Vzpotavljenih je bilo veliko poznanstev in prijateljskih navezav, zato nam je čas, ki smo ga prebili v Črni gori, vse prehitro minil.

 

Prvi dan ob prihodu v Črno goro, smo se podali na rafting. Kanjon Tare je zares edinstven, saj menda sodi med največje kanjone na svetu, reka Tara pa nudi tudi edinstvene možnosti spusta s kanuji po svojih brzicah.

 

Naslednje dni smo se nastanili v Žabljaku v Razvršju, od koder smo dva dni pričenjali svoje planinske pohode na Durmitor. Prvi dan nam vreme sicer ni bilo najbolj naklonjeno, smo pa naslednji dan le doživeli razsežnost in lepoto durmitorskega pogorja. V Žabljaku so se nam pridružili tudi planinci iz pobratenega PD Žeželj iz Kragujevca, s katerimi smo skupaj osvajali Bobotov kuk, Savin kuk, Prutaš in Međed.

 

Zadnje tri dni smo bili nastanjeni v Ulcinju in uživali v radostih plavanja v toplem morju in ladjarjenja na najjužnejših delih črnogorskega primorja. Po osmih dneh nepozabinih doživetij smo se vrnili nazaj v Slovenijo.

 

Oglejte si nekaj fotograij z našega potepanja!

Oglejte si tudi