Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Pozdrav jeseni

Turistično društvo Mislinja je tako kot že vrsto let pred tem, tudi letos organiziralo tradicionalno turistično prireditev "Pozdrav jeseni". Prireditev je bila na Foltanovi kmetiji nad Mislinjo.
Vsakoletne prireditve, ki jih na zadnjo nedeljo v mesecu septembru organizirajo prizadevni organizatorji Turističnega društva Mislinja, privabijo lepo število obiskovalcev iz Mislinja in okolice.

Na prireditvi se poleg turističnega društva predstavljajo tudi ostala društva iz domače občine, vedno pa sodelujejo tudi predstavniki Turističnega društva iz pobratene občine Središče ob Dravi. Na prireditvi se izkažejo tudi domači kuharji, ki pripravljajo jedi iz poljskih pridelkov in vrtnin - vsako leto iz druge poljščine ali vrtnine.

Tako so bile letos na vrsti jedi iz rdeče pese. Človek se kar ne more načuditi, koliko vrst jedi je možno pripraviti iz te poljščine. Obiskovalci so jih pridno poizkušali, seveda pa je bil na voljo tudi tradicionalni bograč in različne vrste doma pripravljenih slaščic.

Letos so ob tej prireditvi v centru Mislinje pri večnamenski dvorani Lopan pripravili tudi manjšo njivo, kjer so na simbolni način posejali žito. Na ta način so želeli poudariti pomen doma pridelane hrane in potrebo po zagotavljanju samooskrbe v naši državi.


Letošnje vreme ni bilo najbolj naklonjeno prirediteljem. Dežja sicer ni bilo, je pa bilo na dan prireditve kar hladno, zato morda ni bila udeležba obiskovalcev takšna, kot so si jo želeli organizatorji.

Oglejte si nekaj foto utrinkov s te prireditve.

Oglejte si tudi