Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

POHOD OB DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA

Poslanci so letos na junijski seji Državnega zbora obravnavali predlog dopolnitve zakona o praznikih in dela prostih dnevih. Na seznam so umestili tudi dan slovenskega športa, ki pa ni dela prost dan.

23 september 2000 je dan, ki je za vedno zapisan z zlatimi črkami v zgodovino slovenskega športa, saj je bila tedaj na podelitvi olimpijskih odličij na olimpijadi v Sidneyu prvič zaigrana slovenska himna, in to kar dvakrat. Prvo medaljo je priboril veslaški dvojni dvojec Iztok Čop in Luka Špik, drugo pa Rajmond Debevec z malokalibrsko puško v trojnem položaju.

Praznik smo obeležili tudi planinci PD Mislinja, s pohodom po obronkih občine Mislinja.

V sredo, 23.09.2020, smo se zbrali na AP Mislinja, od koder smo šli po asfaltni cesti mimo skakalnic.do smerokaza, ki nas je usmeril na gozdno pot, po kateri smo prišli do razgledne točke. Tu smo se ustavili, a razgled ni bil najboljši, saj je bilo oblačno. 

Pokrajšem postanku smo naredili še par korakov in prišli smo do naše zveste planinke Silve.

Pri njej smo se ustavili za dalj časa, saj nas je pogostila z jedačo in pijačo. Ob prijetnem kramljanju je čas kar prehitro mineval in morali smo se posloviti. Naredili smo še skupinski posnetek in krenili nazaj proti Mislinji.

V Mislinjo smo se spuščali malo po travnikih, malo po gozdnih poteh in cestah. Za konec pa še po kolesarski poti do doma.

Preživeli smo en lep dopoldan in upamo,da ne zadnji, saj je Silva predlagala, da bi pohod postal.tradicionalen.

 

 

Vodnik: Peter Zupanc

Oglejte si tudi