Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Spoznavamo podjetništvo in poklice z osnovnošolci iz OŠ Mislinja

Sedmošolci OŠ Mislinja so 28.11.2014 spoznavali podjetniške poklice pri podjetnikih in institucijah v mestnem jedru Slovenj Gradca.
V Podjetniškem centru Slovenj Gradec že več let sodelujemo z osnovnimi šolami pri praktičnem spoznavanju podjetniških poklicev. Mladim želimo ponuditi pomoč v času poklicnega odločanja, saj se vsi zavedamo, da je uspešna poklicna pot posameznika odvisna predvsem od pravilne izbire poklica.


V letošnjem letu smo prvič sodelovanje pri spoznavanju podjetniških poklicev vzpostavili z OŠ Mislinja.


Učenci sedmih razredov OŠ Mislinja so tako spoznavali delo, potrebna znanja, veščine in spretnosti ter prednosti in slabosti poklicev: geodet, novinar, radijski tehnik, radijski napovedovalec, pripravljalec oglasov, farmacevtski tehnik in magister farmacije, arhitekt, grafični oblikovalec, natakar, kuhar, slaščičar, sobarica, hišnik, receptor, blagajnik, bančni komercialist in referent, policist in kriminalist.


Sodelujoči podjetniki in zaposleni so pri svojih teoretičnih in praktičnih predstavitvah med drugim poudarjali pomen podjetnosti, ustvarjalnosti, vztrajnosti, natančnosti, komunikacijskih sposobnosti pri delu, kar pa so tudi veščine in spretnosti uspešnih.


Mladi so obiskali podjetja in institucije: GEOMERITVE d.o.o., Koroški radio Slovenj Gradec d.o.o., Lekarno Slovenj Gradec, ARH DEKO d.o.o, Hotel Slovenj Gradec (Vabo d.o.o.), Poslovalnico NLB d.d. Slovenj Gradec, Policijsko upravo Celje in policijsko postajo Slovenj Gradec.


Iskreno se zahvaljujemo vsem podjetnikom in ostalim sodelujočim za sodelovanje ter kvalitetne, zanimive in poučne predstavitve poklicev, ki bodo mladim v pomoč pri nadaljnji poklicni izbiri.

Oglejte si tudi