Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Zaposli.me 2016/2017 - subvencije za zaposlitev brezposelnih oseb

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo Zaposli.me 2016/2017, v okviru katerega lahko delodajalci pridobijo subvencijo od 5.000 do 7.000 EUR za najmanj 12-mesečno zaposlitev brezposelnih, ki so dopolnili 30 let ali več, ustrezajo ciljnim skupinam programa in jih ZRSZ predlaga za vključitev.

Razpisovalec: Zavod RS za zaposlovanje.


Komu je razpis namenjen:
delodajalcem, pravnim ali fizičnim osebam, vsaj 12 mesecev vpisanim v Poslovni register Slovenije, ki imajo vsaj enega zaposlenega ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje iz 6. poglavja javnega povabila.


Kaj omogoča razpis:
pridobitev subvencije od 5.000 do 7.000 EUR za zaposlitev brezposelnih, ki so dopolnili 30 let ali več, ki ustrezajo ciljnim skupinam programa in jih je ZRSZ predlagal za vključitev. V zaposlitev s pomočjo subvencije bo ZRSZ vključeval brezposelne, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

  • so dopolnili 30 let ali več in so najmanj 12 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,
  • so starejši od 50 let in so najmanj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih,
  • so dopolnili 30 let ali več, imajo končano največ osnovno šolo (ISCED 2) in so najmanj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih. 

Pri vključevanju bodo imele prednost brezposelne osebe:

  • ki v zadnjih dveh letih še niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja,
  • osebe z večjimi možnostmi za uspešen zaključek programa,
  • osebe z večjimi možnostmi za nadaljevanje zaposlitve po zaključku programa,
  • osebe s socialnimi in zdravstvenimi ovirami ter
  • osebe, ki so dlje časa prijavljene v evidenci brezposelnih.

Višina subvencije za zaposlitev: odvisna je od števila kriterijev, ki so določeni v ciljni skupini brezposelnih in jih izpolnjuje kandidat za zaposlitev: 5.000 EUR, če ustreza enemu kriteriju iz ciljne skupine; 6.000 EUR, če ustreza dvema kriterijema in 7.000 EUR, če ustreza vsem trem kriterijem.

Delovno razmerje se sklene za polni delovni čas. Sorazmerno nižja subvencija se izplača za krajši tedenski delovni čas, vendar ne manj kot 20 ur na teden (velja le za zaposlitev invalida v skladu z odločbo o invalidnosti ali osebe, ki je najmanj 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih in se želi zaposliti za krajši delovni čas). Vsi dodatni pogoji so navedeni v besedilu javnega povabila.


Dodatne informacije:
Martina Stanonik, e-pošta: zaposlime@ess.gov.si. Besedilo javnega povabila: http://www.ess.gov.si/_files/8626/Javno_povabilo_Zaposlime2016.pdf.

Rok za prijavo: od 3. 06. 2016 do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje do 31. 07. 2017. Prijavo na razpis je možno oddati tudi v elektronski obliki na Portalu za delodajalce Zavoda RS za zaposlovanje. 

Oglejte si tudi