Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Zborovska fotopromenada - EUROPA CANTAT

Spoštovani,

Ljubljana bo v mesecu juliju gostila festival Europa Cantat v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.  Festival je netekmovalne narave, nanj pa so vabljeni pevci, zbori in vokalne skupine vseh generacij z različnim predznanjem in izkušnjami. Ponuja velik nabor stilno in zahtevnostno raznolikih delavnic, ki jih bodo vodili mednarodno priznani dirigenti iz vsega sveta ter mnoge druge projekte in dogodke. Druženje s pevci iz drugih držav je gotovo največja privlačnost festivala, ki na ta način prinaša priložnost. Gre za kulturno povezovanje, izmenjevanje pevskih izkušenj, vsi slovenski udeleženci pa bodo vse to lahko doživeli na domačem pragu.


Res je, da je festival Europa Cantat v osnovi obarvan zborovsko. Prinaša pa veliko spremljevalnih projektov in dogodkov, ki združujejo tudi druge kulturne ustvarjalnosti. Eden takšnih, široko zastavljenih projektov je zagotovo Zborovska fotopromenada.


Verjetno se strinjate, da je izvajanje in doživljanje glasbe, zaodrje in družabno življenje zborov tako zanimivo, da si zasluži svojo fotorazstavo. Ne samo razstavo, pravo fotopromenado, ki bo pritegnila in navdušila širšo občinstvo, tudi tiste, ki tega področja ne poznajo dobro.


Pripravili so natečaj, na katerem bomo izbrali fotografije v kakršnikoli povezavi z zborovsko dejavnostjo. Ali gre za ujete ekspresivne odrske trenutke, izvirne fotografije zborov in vokalnih skupin, poslušalce, fotografije, povezane z zabavno mislijo, anekdoto, izvedbene napotke dirigentov, načečkane na rob partiture itn. Skratka vse kar ste že, ali še boste zabeležili ob nastajanju zborovskih melodij, vaj, dogodkov …


Fotografska razstava bo potekala v središču Ljubljane, natančneje v Jakopičevem sprehajališču parka Tivoli med 1. 7. in 1. 8. 2021. Na približno 80 panojih bo razstavljenih najmanj toliko izbranih fotografij. Gre torej za izredno zanimiv projekt, ki bi ga bilo škoda zamuditi če se vsaj malo ukvarjate s fotografijo. Hkrati boste na ta način postali del največjega glasbenega festivala.


Preden se zakopljete v vaš arhiv fotografij, si na tej povezavi oglejte pogoje sodelovanja. Rok za prijavo in pošiljanje fotografij je 19.4.2021.


Prav lepo vabljeni k sodelovanju!


Ekipa festivala Europa Cantat

Oglejte si tudi