Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Veselo pustno rajanje v Hiši dobre volje Miren

Dobrovoljke in dobrovoljci naše Hiše dobre volje smo si naredili ta najbolj masten dan v letu res vesel (in masten). Začeli smo s krofi Radia Robin in z obiskom dveh pridnih Robinovih čebelic. Nadaljevali smo z orglicami Boža Humarja (žal brez Boža, saj je bil glede na očitne indice nekje ugrabljen in zaprt, nadomeščal pa ga je predrzen čudak v rožnati srajci in s kot oglje črnimi lasmi - tj. domnevni ugrabitelj). Tako kot je žvrgolel, tako smo plesali! In peli.

 

Ker je pust brez kažina kot pomlad brez lastovk, smo svoj delež odplačali kar pri najbližjih sosedih - pri županu! Reprezentantje Hiše dobre volje smo šli z Božovim namestnikom in njegovimi ojačanimi orglicami delat obvezen hrup in nered kar na občino.

 

Da je bil torek masten, kot se spodobi, smo ves dan (če že ne ves teden) pekli prave dobrovoljne miške (in druge še neodkrite živali), štravbe ter se brez sramu nažirali s krofi. Še dobro, da nam tisti dan ni nihče meril sladkorja v krvi, ker bi morali na urgentno dieto. A vseeno je treba priznati, da smo poskrbeli tudi za to, da smo kakšno kalorijo odplaknili iz sebe, še posebej ko nas je pod podplati požgečkal Rok Peric s svojo živahno harmoniko.

 

In seveda - izdelali smo si prave unikatne maske, ki bi marsikoga spravile v podivjan tek. Tako kot se spodobi za ta čas. Srhljivi smo bili! Ja ... Kaj nam pa morejo, a ne? Nič, nič, nič nam ne morejo!

 

Veselo nadaljevanje v pomlad vsem! Mi smo pripravljeni.


Vaša Hiša dobre volje (vedno dobre volje)

Oglejte si tudi