Oceni objavo

V VIPAVSKEM KRIŽU PREDSTAVLJENA AKTUALNA PONUDBA VIPAVSKE DOLINE

Na pobudo številnih turističnih ponudnikov Vipavske doline se je,  31. januarja 2023 v Vipavskem Križu odvilo izobraževanje v organizaciji Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina v sodelovanju z zavodoma Miren Kras in Trg Vipava z naslovom:

Kako do koristnih informacij za vašega gosta? Aktualna ponudba Vipavske doline.

Namen srečanja je bil seznaniti turistične deležnike z novostmi in aktualno ponudbo Vipavske doline, v želji, da bodo pred prihajajočo turistično sezono dobro opremljeni z vsemi informacijami in bodo tako lažje usmerjali goste in jim svetovali kako izkoristiti čas za nepozabna doživetja v Vipavski dolini, pa tudi na Krasu. S ciljem navdušiti goste in podaljšati dobo bivanja pri nas.

Izobraževanje se je začelo s poučnim spoznavanjem gostujoče lokacije – srednjeveškega mesteca Vipavski Križ in okušanjem avtohtonega vina zelen. Dobrodošlici je sledila predstavitev ponudbe vseh treh destinacij. Navzoče so najprej pozdravile direktorice vseh treh sodelujočih zavodov, Erika Lojk, mag. Ariana B. Suhadolnik ter Barbara Repovš.

Velik poudarek je bil namenjen predstavitvi nadgradnje turističnega portala Vipavskadolina.si, ki predstavlja vstopno točko in združuje ponudbo celotnega območja doline. Spletno platformo in uporabne informacije tako za gostitelje kot za goste je predstavila Kristina Pelicon iz TIC Ajdovščina. Nato sta prisotnim ponudile pregled najpomembnejših atrakcij in aktualne novosti tudi predstavnici iz Zavoda Trg Vipava in Miren Kras. Urška Grmek in Anja Sedevčič Lasič.  Izpostavili sta posebnosti in znamenitosti obeh mikrolokacij, ki nadgrajujejo celotno ponudbo Vipavske doline.  

Predstavitvam je sledila odprta razprava, na kateri je več kot 50 udeležencev izobraževanja izkoristilo priložnost za vprašanja, podajo mnenj in pobud.

Srečanje je omogočilo izmenjavo informacij in potreb iz terena. Zaključilo se je z željo po ponovnem snidenju, morda celo v obliki organizirane študijske ture za ponudnike, ki bi si želeli dobro spoznati ponudbo na terenu.

Oglejte si tudi