Oceni objavo

Tudi ŠD GAS KRAS podprlo projekt ZELENO SRCE KRASA

H kampanji Skupaj za Kras, ki je nastala v sodelovanju med občinami Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Komen ter Zavodom za Gozdove Slovenije in Fundacijo Vrabček upanja s ciljem vključevanja širše javnosti v dolgoročni projekt obnove Krasa, pristopa vsak dan več podjetij, organizacij in društev, ki se aktivno vključujejo v akcije zbiranja namenskih sredstev za obnovo pogorišča in sodelovanja v akcijah pogozdovanja.

Med podpornike okoljsko odgovornega projekta se je že kmalu po požaru vpisalo tudi športno društvo GAS KRAS iz Orehovelj in na vseh letošnjih tekmovanjih povabilo obiskovalce k donacijam.

»Začeli smo hitro po požaru, če ne že kar vmes...«, je povedal Vlado Krivec, ki pri društvu skrbi za komunikacijo z javnostjo in je skupaj z ustanoviteljem društva, Paolom Zanuttom, lansiral idejo.

Prvo akcijo so izvedli avgusta na gorski hitrostni dirki v Lučinah na Gorenjskem in nadaljevali  na največjem rally-ju konec septembra v Novi Gorici (Evropski rally pokal).

»Zelo lepa gesta, bravo ŠD Gas Kras!« je odmevalo tudi iz krovne Zveze za avtošport Slovenije AŠ2005.

Preko kampanje, ki so jo lansirali na družbenih omrežjih in izpostavili na dirkah, so opozorili na veliko ekološko katastrofo, ki jo je povzročil 17-dnevni požar na Krasu in povabili javnost k sodelovanju pri obnovi hudo prizadetega območja ene najlepših in najbolj trajnostnih pokrajin v Sloveniji.

Ta plemenita gesta je tudi med dirkaško srenjo naletela na lep odmev. Veliko tekmovalcev, kot tudi njihovih spremljevalcev in navijačev se je oglasilo v servisnem prostoru ŠD Gas Kras in v namensko škatlo doniralo prostovoljne prispevke.

Zbrana sredstva v višini 425 EUR so v petek 14. 10. predali županu Občine Miren – Kostanjevica, Mauriciju Humarju, in direktorici Zavoda Miren Kras, mag. Ariani B. Suhadolnik.

Dogodek je spremljala skupina učencev iz OŠ Miren, ki so radovedno proučevali dva dirkalna avtomobila, opremljena tudi z nalepko SKUPAJ ZA KRAS. Predstavniki ŠD Gas Kras, med katerimi so bili tudi odlični vozniki, so mladim navdušencem pojasnili, da bosta priložnostno parkirani vozili kmalu spet vijugali na cestišču proti novim zmagam!

Zbrani znesek bo nakazan na namenski TRR Fundacije Vrabček upanja, preko katerega se financira projekt obnove Zeleno srce Krasa.

»Hvaležni smo, da se izredne situacije, v kateri smo se znašli, in predvsem velikega pomena sodelovanja vseh deležnikov pri obnovi, zaveda vse več posameznikov in organiziranih skupin. Takšna dejanja nam dajejo potrditev, da lahko računamo na podporo, ne samo danes, temveč tudi v prihodnjih letih, saj bo obnova Krasa trajala desetletja. Hvala ŠD GAS KRAS za prispevek in zelo lep zgled!« je povedal župan Mauricij Humar.


Turizem Miren – Kostanjevica

Foto: ŠD Gas Kras

Oglejte si tudi