Oceni objavo

ŠD GAS KRAS Z OSMIMI POSADKAMI V VIPAVSKO DOLINO

Konec tedna se bo s 13. Rallyjem Vipavska dolina pričelo letošnje DP Slovenije v tej zahtevni in atraktivni panogi avtomobilskega športa. ŠD Gas Kras prihaja na uvod nove sezone z močno zasedbo, saj bo barve kraškega dirkaškega kolektiva branilo kar 8 posadk. Med njimi so favoriti za zmagovalni oder vsaj posadki Čendak-Markežič v Diviziji 2 in Slejko-Slejko v Diviziji 1, pa tudi ostali imajo svoje načrte.

Rally se bo v Ajdovščini pričel v petek, 10. maja, zvečer s HP1 Superspecial, nadaljeval pa v soboto, ko bo na vrsti še ostalih 9 hitrostnih preizkušenj. Tri različne bo potrebno odpeljati po trikrat, kar skupaj nanese dobrih 130 km asfaltnih cest. To na sicer 255 km dolgem tekmovanju pomeni točkovanje s koeficientom 1,5 in bo še posebej pomembno pri štetju točk. Prijavljenih je kar 112 posadk, med njimi 66 slovenskih. Osmerica zastopa barve ŠD Gas Kras, največ pa se pričakuje od Martina Čendaka in Jakoba Markežiča (Opel Corsa Rally4), ki sodita med glavne izzivalce lanskega prvaka v Diviziji 2. Z mislimi na uvrstitev med najboljšo deseterico prihajata na dirko tudi Janko Čebron in Andrej Kavčič (Mitsubishi Lancer Evo9). Vrača se vedno hitri Jernej Fakin z Žigo Abramom kot sovoznikom v Peugeotu 208 Rally4, zastopstvo v konkurenci na en par koles gnanih dirkalnikov pa dopolnjujeta še izkušena Kristijan Ravbar in Žan Umek (Citroen C2R2 Max) ter novinca Alen Žerjal in Jani Grča (Peugeot 208 Rally4).

Tudi v najmanjši Diviziji 1 je kraška zasedba zelo močna. Prva favorita sta Domen in Klara Slejko (Opel Adam 1,6cup), a tudi Rene in Aljaž Černigoj z enakim avtomobilom sta zelo hitra in računata na visoko uvrstitev. Tu bosta še nova člana društva Erik Maglica in Kevin Rečnik (Škoda Fabia 1,4), ki sta izkušena in znata biti zelo hitra. Veliko razlogov torej za obisk prvega letošnjega slovenskega rallyja in navijanje za posadke ŠD Gas Kras.

VK

Oglejte si tudi