Oceni objavo

PREDSTAVITEV MIREN KRASA NA WORKSHOPU V BENETKAH

Meseci pred začetkom turistične sezone so ključni za pripravo novih ponudb in doživetji ter promocijo na domačem in tujih tržiščih. Na prvi pogled »mirno« zimsko obdobje, predstavlja za mnoge turistične delavce najbolj aktiven del leta, ko čas namenimo planom in predstavitvi novosti na različnih sejmih, turističnih borzah, študijskih turah in nenazadnje workshopih.

Slovenska turistična organizacija (STO) se nadvse uspešno vključuje v vse večje promocijske dogodke na tujih tržiščih in omogoča posameznim deležnikom in turističnim destinacijam predstavitev ponudbe povabljenim agencijam in tour operatorjem, ki iščejo nove trge in novosti v ponudbi na obstoječih.

V prvem polletju je slovensko predstavništvo STO za italijanski trg organiziralo več manjših workshopov ( delavnic) namenjenim predvsem B2B (Bussines to Bussines) segmentu – predstavitvi ponudbe tujim tour operaterjem in turističnim agencijam. Workshopi zagotovo predstavljajo odlično priložnost za promocijo naših krajev in hkrati seznanitev s potrebami in željami, ki jih narekuje trg.

Med 26 ponudniki tudi Miren Kras

V destinaciji Miren Kras predstavljajo največji delež tujih gostov, ki pri nas prenočijo prav Italijani. Med 26 predstavniki slovenskega turizma smo se v četrtek, 2.2.2023 na Workshopu v Benetkah predstavili z aktualno ponudbo atrakcij, kulinarike in doživetij.

Dogodek se je odvil v prostorih Scuola Grande San Giovanni Evangelista, ki je nekoč predstavljala eno izmed 5 največjih šol in bratovščin v Benetkah. Dogodka se je udeležilo 33 predstavnikov tour operaterjev in turističnih agencij iz območja Veneto, Furlanije Julijske krajine, Lombardije in Emilie.

To je trg, ki zaradi neposredne bližine pomeni enega največjih emitivnih območji za generiranje gostov sanjave strani Slovenije, ki, upoštevaje izkazano povpraševanje, obiskovalcem zares lahko ponudi največ.

Anja Sedevčič Lasič, strokovna sodelavka za turizem in kulturo v Javnem zavodu Miren Kras, ki je na dogodku zastopala barve širše regije, vključno z Vipasvko dolino in Krasom, je zaznala veliko povpraševanja po ponudbi za manjše skupine, ki iščejo udobne namestitve v nastanitvah s 4 zvezdicami ter željo po aktivnem odkrivanju okolice bodisi z e- kolesi, peš ali na konju. Veliko zanimanja je bilo tudi po kulturnih in kulinaričnih doživetjih. Ne glede na neposredno bližino opažamo, da je naša regija z bogato ponudbo doživetij in okusov še vedno premalo poznana in obiskana, kljub dejstvu, da so Benetke le dobro uro stran in odlično izhodišče tudi za 1 dnevne izlete.

Takšni dogodki predstavljajo odlično priložnost za vzpostavitev direktnega sodelovanja z organizatorji izletov, spoznavanje potreb gostov na tujih trgih, izmenjavo bogatih izkušenj ter boljšo pripravo na novo turistično sezono.

Oglejte si tudi