Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

KO Rdeči križ Bilje

Prav je, da ob koncu leta povemo občankam in občanom nekaj o našem delu.

Odzvali smo se na kar nekaj prošenj za pomoč, tako finančno kot materialno. Zadovoljni smo, da je v letošnjem letu bilo teh potreb nekaj manj kot pretekla leta. Zato smo se lahko posvetili drugim nalogam. 

 

Sodelovanje s šolo

Tudi v letu 2018 smo lepo sodelovali z Podružnično OŠ Bilje. V šolskem letu 2017/2018 je naša inštruktorica Dunja Širca delila otrokom znanje o prvi pomoči, njeno delo pa v letošnjem šolskem letu nadaljuje Natalija Mozetič. Prav ona je prvošolce sprejela med mlade člane Rdečega križa. V letošnjem šolskem letu pa bo enkrat tedensko učila otroke o nudenju prve pomoči, predstavila bo našo organizacijo, naše delo in jim povedala, kaj vse delamo in kje sodelujemo ter kaj sploh je Rdeči križ. Zelo smo veseli, da so se otroci v lepem številu prijavili k našim uricam.

Vsem otrokom Podružnične OŠ Bilje smo omogočili, da so obiskali prireditev Podarimo utrip v Novi Gorici. Zahvaljujemo se učiteljicam Tjaši, Petri, Lilijani, Mateji, Matejki, Nadji, Moniki in ravnateljici Nikolaji Munih. Z otroki smo obiskali tudi Hišo dobre volje v Mirnu in se z mentorico Lilijano udeležili njihove obletnice. Obiskali smo tudi Normo Arčon, ki je otrokom pokazala svoja prelepa ročna dela. Na obeh obiskih so otroci peli ter se igrali in spoštljivo sodelovali s starejšimi.

 

Srečanje za starejše občane

Konec septembra smo v Biljah v mali dvorani doma krajanov organizirali srečanje za starejše krajane. Bilo je prisrčno srečanje, saj se ga je udeležilo veliko število starostnikov. Srečanje so popestrili naši pevci pod vodstvom Joška Ušaja, pevski zbor Vogrinke, ki jih vodi Ingrid Praznik, pa harmonikaš Timotej Lukežič in recitatorka Marjetka Orel. Z nami so bili tudi župan Mauricij Humar, predsednik OZRK Aleš Markočič, sekretarka Neli Skočaj, Olga Leban in Natalija Mozetič. Za hrano in pijačo je poskrbela Gostilna Kogoj. Dobro voljo pa so obiskovalci prinesli s seboj in je je bilo zares veliko.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki nam pomagate in nas spodbujate pri našem delu. Vsem, ki nam s prispevkom za članarino omogočate, da lahko pomagamo pomoči potrebnim, in vsem, ki nam pomagajo – iskrena hvala. Hvala Mauriciju Humarju, Roberti Filipič in Maji Skok Možina.

 

Boža Silva Marega, KORK Bilje

Oglejte si tudi