Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Školjkine solze

Darinka Kozinc je v Krajevni knjižnici Miren predstavila svojo knjigo Školjkine solze. To so v ogrlico nanizane zgodbe.

Pisateljica Darinka Kozinc preko niza 20 kratkih zgodb, raznolikih kot so raznoliki biseri, daje vedeti, da je poznavanje in sprejemanje preteklosti ključna prvina, ki jo velja analizirati, sprejeti in se z njo sprijazniti. Četudi je boleča, odpira nove rane in nasprotja.

Samo na ta način lahko bolje in bolj zavestno živimo sedanjost, ne da bi ob tem ponavljali stare napake in načine delovanja. Samo na ta način lahko resnično razumemo svoje življenje v sodobnosti. Poleg tega nam s čisto vsako zgodbo sporoča, da je sleherni trenutek življenja biser, ki ga je vredno doživeti. Vezna nit vseh zgodb so misli o biserih, školjkinih solzah – draguljih, ki nastajajo predvsem v bolečini. Lepota se torej v pričujoči zbirki lahko odstira tudi preko bolečih življenjskih izkušenj. Ali bolje: tudi v preizkušnjah lahko najdemo smisel in vrednost življenja, saj se prav preko njih izkaže resnična veličina človeka, njegova iznajdljivost, plemenitost in srčnost.

Življenjski biseri so različnih oblik, barv, porojeni iz mnogoterih bolečih preizkušenj. Šele zrel pogled nazaj in trezna analiza preteklosti, minulega iz njih naredi dragocene izkušnje in trenutke, vredne življenja.

dr. Megi Rožič

Oglejte si tudi