Oceni objavo

ČENDAK IN MARKEŽIČ STA GOSTILA SVOJE POKROVITELJE

Martin Čendak in Jakob Markežič, člana ŠD Gas Kras, sta pred začetkom letošnje sezone v DP Slovenije pripravila tradicionalno srečanje s pokrovitelji. V zaledji Slovenske Istre, obkroženi z vinogradi, so partnerji v projektu srečali člane ekipe in se seznanili s tekmovalnimi načrti.

Potem, ko sta mlada voznik in sovoznik letos na rallyju v Italiji uspešno preizkusila svoj letošnji dirkalnik Opel Corsa Rally4, za katerega brezhibno delovanje bodo tudi letos skrbeli v ekipi IK Šport, sta pripravila še tradicionalno srečanje s parterji, ki jima pomagajo na njuni športni poti. Sredi vinogradov v zaledju Slovenske Istre je v prijetnem pomladnem vremenu hitro minil »športni dan« z dirkalno ekipo, ki ima tudi letos visoke cilje.

»Tradicionalno se po vsaki sezoni srečamo s tistimi, ki mi pomagajo pri dirkanju, a je letos slabo vreme zamaknilo ta dogodek na začetek maja. Istočasno sem dan izkoristil tudi za kakšen dodaten kilometer pred prvim domačim rallyjem, kar vsekakor vedno pride zelo prav.« je povedal Martin, ko je zlezel iz avtomobila potem, ko je odpeljal na kratko vožnjo po posebej zato zaprti cesti še zadnjega sopotnika.

Poleg predstavnikov pokroviteljev so bili prisotni člani obeh družin posadke, predsednik ŠD Gas Kras Paolo Zanutto in Martinov mentor, nekdanji rally prvak Andrej Jereb. V sproščenem vzdušju pa so bile misli vseh že usmerjene v prihodnji konec tedna in prvo tekmovanje, rally Vipavska dolina.

VK

Oglejte si tudi