Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Naj akrobatka leta 2023 in dve reprezentantki iz gimnastične sekcije TŠD Orehovlje

V petek, 26.1.2024, je v Hotelu Slon v Ljubljani potekala prireditev Športnik leta slovenske gimnastike. Na prireditvi so bile podeljene nagrade za najuspešnejše športnike v letu 2023 v moški športni gimnastiki, ženski športni gimnastiki, ritmični gimnastiki, veliki prožni ponjavi in športni akrobatiki, zadnji dve disciplini pa sta bili še posebej pomembni za gimnastično sekcijo TŠD Orehovlje, saj so v lanski sezoni osvojili veliko uspehov. Poleg nagrad pa so bili na prireditvi predstavljeni tudi člani reprezentanc v vseh gimnastičnih panogah.
Lana Dolinar je osvojila kar dve plaketi. Prvo za naslov najuspešnejše športnice v športni akrobatiki, saj je v letu 2023 postala državna prvakinja v akrobatiki, zmagovalka Pokala Slovenije v skokih z male prožne ponjave, na državnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave pa je zasedla odlično tretje mesto. Drugo pa za najuspešnejšo športnico v skokih na veliki prožni ponjavi v mlajši kategoriji, kjer je lani med starejšimi deklicami pobrala tako naslov državne prvakinje kot tudi naslov pokalne prvakinje. Prav njeni nastopi na tekmah v skokih na veliki prožni ponjavi pa so jo pripeljali tudi do državne reprezentance, ki jo bo letos zastopala v mladinski kategoriji. Lanin trener Boris Pregelj je prejel plaketi za najboljšega trenerja v športni akrobatiki in najboljšega trenerja mlajših kategorij v skokih na veliki prožni ponjavi.

V državno reprezentanco v skokih na veliki prožni ponjavi pa se je uvrstila tudi Yenny Nemec Almonte, ki je v letu 2023 v kategoriji mlajših deklic osvojila državno prvenstvo in Pokal Slovenije. Reprezentanco bo predstavljala v mlajši kategoriji.

Dekleti, njune ekipne kolegice in trenerji že nestrpno pričakujejo začetek tekmovalne sezone 2024, ki se začenja naslednjo soboto v Kopru z državnim prvenstvom v skokih z male prožne ponjave, kjer se bodo vsi tekmovalci in tekmovalke gimnastike TŠD Orehovlje borili za najvišja mesta.

Oglejte si tudi