Oceni objavo

SVETOVNI PRVAK V BODYBUILDINGU

Koper, 21.10.2023, svetovno prvenstvo v bodybuildingu

ERIK FERFOLJA JE SVETOVNI PRVAK!

V soboto, 21.10.2023, je v Areni Bonifika v Kopru potekalo svetovno prvenstvo v bodybuildingu. Organizirala ga je mednarodna zveza IBFF, ki jo vodi legenda slovenskega bodybuildinga Duško Madžarovič. V različnih ženskih in moških kategorijah je tekmovalo preko 100 atletov iz vseh koncev sveta, tudi 6 iz Slovenije. Med njimi je bil tekmovalec Erik Ferfolja iz vasi Korita na Krasu, ki že 3 sezone redno tekmuje na najvišjem nivoju. Tekmoval je v dveh kategorijah in v eni postal svetovni prvak! To mu je uspelo v kategoriji Mr. Muscle Model. V kategoriji Mr. Athletic pa je stopil tik pod vrh, na srebrno stopničko.

O uspehu in nastopih je dejal: “Letos sem menjal kategorije. Te zahtevajo povsem drugačno pripravo kot pred tem. Vendar sem skozi pripravljalno obdobje ugotovil, da mi novi način veliko bolj ustreza kot prejšnji. Takoj sem začutil, da je bila odločitev o menjavi prava stvar! Na sami tekmi se je to tudi pokazalo in niti za trenutek nisem imel občutka, da sem v teh kategorijah novinec. Na svetovno prvenstvo sem se odpravil brez pričakovanj, zato sem se uspeha toliko bolj razveselil. Super je stati na najvišji stopnički na tako zahtevni tekmi!”

Na tekmovanju mu je ves čas stal ob strani trener Tomaž Kok. Imel pa je tudi veliko podporo publike iz tribun. Tekmovanje se je za Kraševca odlično izteklo, vendar ga že v bližnji prihodnosti čakajo novi izzivi. Naslednji konec tedna se odpravlja na svetovno prvenstvo mednarodne zveze WFF. Odvijalo se bo 4. in 5. novembra v Nemčiji v Berlinu. Tudi tam bo nastopal v dveh kategorijah, kjer se bo vnovič potegoval za najvišja mesta. Srečno v Berlinu!


Foto1: Top 5 tekmovalcev v kategoriji Mr. Muscle Model s svetovnim prvakom Erikom Ferfoljo na najvišji stopnički.

Foto2: Top 5 tekmovalcev v kategoriji Mr. Athletic, kjer je Erik Ferfolja stopil na srebrno stopničko.

Foto3: V zaodrju se je Erik intenzivno in zbrano pripravljal na nastop.

Čestitke, Erik!!!!!

Oglejte si tudi