Oceni objavo

Mesec špargljevih jedi in Praznik špargljev v oddaji Dobro jutro

V torek 9. maja 2023 je studio oddaje Dobro jutro v Ljubljani prežela živahna energija ekipe destinacije Miren Kras, ki je gledalce in gledalke RTV SLO 1 povabila na Mesec špargljevih jedi v Krasni kuhnji in Praznik Špargljev 2023 v Orehovlje. Jasmina Golob iz Gostilne Štirna in predstavnice Društva žena Miren-Orehovlje so ob podpori ekipe Javnega zavoda Miren Kras v  oddaji predstavile tipične lokalne jedi iz špargljev ter postopke priprave.

Studio je prijetno zadišal po raznolikih vonjih slastnih domačih jedi, ki so jih Tanja, Silva in Venčka iz Društva žena Miren-Orehovlje ter Jasmina iz Gostilne Štirna pripravile pred kamerami: rižota s šparglji, okisani šparglji, zeliščna frtalja s šparglji, kožarica in štruklji s šparglji v kraški omaki, špargljeva rolada in druge dobrote so navdušile voditeljico Mojco Mavec, po zaključku prispevka pa celotno ekipo v studiu, ki je jedi lahko tudi okusila.

V oddaji seveda ni manjkal tudi naš Beluško, ki tako nazorno promovira našo tipično sezonsko povrtnino. Žene so letos posebej poudarile načelo kuhanja brez ostankov in špargljeve olupke porabile za juho.

Širšo slovensko javnost smo povabili v Orehovlje na tradicionalni Praznik špargljev, ki bo potekal 27. in 28. maja. Obiskovalci se bodo v soboto lahko zavrteli ob zvokih skupine Koktelsi in DJ Torte, v nedeljo pa se pester program začenši s kolesarskim izletom, ki se bo zaključil na osrednjem prizorišču, kjer si bomo v družbi Borisa Kobala ogledali tradicionalno povorko vozov, nastope lokalnih društev, slavnostno podelitev priznanj za najboljša vina letnik 2021 in 2022, na stojnicah obiskali ponudnike dobrot, ter si večer popestrili s plesom ob ritmih skupine Calypso. Seveda pa ne bo manjkala tudi sladka špargljeva rolada velikanka!

Direktorica Javnega zavoda Miren Kras, mag. Ariana Durnik, je dogodek ocenila kot eno pomembnejših pomladnih promocijskih aktivnosti, saj oddaja Dobro jutro sodi med najbolj gledane programe RTV SLO 1.

Oddajo si lahko ogledate na povezavi >>

Javni zavod Miren Kras

Foto: Javni zavod Miren Kras

Oglejte si tudi