Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Mednarodno lepotno tekmovanje psov že četrtič v Opatjem selu

Miren Kras je letos že četrtič zapored gostil odlično obiskano Mednarodno lepotno tekmovanje psov vseh pasem Alpe Adria winner Cac/Cacib dog show.

Med petkom, 7., in nedeljo, 9. oktobrom, se je na razstavnem prostoru zvrstilo skoraj 2.300 psov iz 26 različnih držav, katere so ocenjevali eminentni sodniki iz 10 različnih evropskih držav.

V petek 7. 10. se je odvijala državna razstava vseh pasem CAC Opatje Selo, v soboto 8. 10. in nedeljo 9. 10. pa mednarodna razstava CACIB Vrtojba I in II.

V soboto je dogodek z obiskom počastil tudi Mauricij Humar, župan občine Miren – Kostanjevica, in podelil pokal najlepšemu kraškemu ovčarju, ki je tudi naša edina avtohtona slovenska pasma.

Na koncu vseh razstav je bila podeljena posebna nagrada za najlepšega psa vseh razstavnih dni.

Lento je prejel pes pasme ameriška akita: TIP TOP LINE LIKE THE WIND OF CHANGE, lastnika JELIĆ VLATKA iz Hrvaške. Drugi najlepši pa je bil beli višavski terier: GUGLIELMO DEI MELOGRANI, lastnice SARTORI MARIAE MADDALENE iz Italije.

Na prireditvi je bila poleg že standardne gostinske ponudbe predstavljena tudi kulinarična ponudba tipičnih lokalnih jedi (jota, golaž s polento...). V nedeljo pa so organizatorji obiskovalcem pripravili promocijsko pokušino polente s pršutom, kar je že tradicionalna praksa, ki se jo razstavljavci posebej veselijo. Za odlično kulinariko so poskrbeli člani ND Adria iz Mirna.

Dogajanje so popestrili tudi stojničarji s prodajo različnih izdelkov in hrane za štirinožne pasje ljubljenčke.

Župan občine Miren-Kostanjevica, Mauricij Humar, je najlepšemu kraškemu ovčarju in najlepšemu psu razstave podelil nagrado »Zmagovalec CACIB Miren – Kostanjevica« in ob tej priložnosti povedal: »Zelo nas veseli, da letos ponovno gostimo mednarodno lepotno tekmovanje psov, ki s tem postaja tradicionalno. Kras je matična domovina ene najbolj prijaznih pasjih pasem - Kraškega ovčarja, ki je slovenski nacionalni zaklad in najstarejša avtohtona pasma. Velja za odličnega čuvaja, delovnega psa, čudovitega družabnika in prijaznega družinskega člana.  Verjame, da ta pasma odraža značaj ljudi, ki tukaj živimo in bomo tudi v prihodnje z veseljem ponudili gostoljubje takšnim dogodkom!«

Mag. Ariana B. Suhadolnik, direktorica Turizma Miren – Kostanjevica, ki je poskrbel za predstavitev destinacije Miren Krasa udeležencem tekmovanja in obiskovalcem, je dogodek opisala kot »eno od pomembnih priložnosti za  promocijo Miren Krasa, predvsem pa za obisk ponudnikov nastanitev in gostinskih lokalov, ki so bili letos v času dogodka ponovno polni. Organizatorjem smo hvaležni za izkazano zaupanje in veseli zagotovila, da se prihodnje leto ponovno vidimo!«

Rezultati tekmovanj so dostopni na strani www.dogshow-vrtojba.si.


Turizem Miren-Kostanjevica

Foto: Jasmina Putnik

Oglejte si tudi