Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Likovna razstava z MePZ Nova Gorica ob Dnevu državnosti

Tudi v našem Društvu upokojencev smo se odločili proslaviti 30. rojstni dan naše domovine Slovenije s posebnim kulturnim dogodkom. V  društvu imamo kar nekaj ljubiteljskih slikark, ki delujejo v sklopu Likovne sekcije KUL-TU-RA iz Renč, zato se je porodila ideja za pripravo razstave likovnih del "Metulji, cvetje, ptice" v "naši Mirenski likovni galeriji" ob občinski stavbi.

Organizacijo dogodka je nase prevzela naša članica-ljubiteljska slikarka Nevenka Faganeli, ki je hkrati tudi članica MePZ Nova Gorica. Ob sodelovanju domačega DU, ge. Heme Jakin, predsednice likovne sekcije iz Renč, Vlaste Tul, predsednice MePZ Nova Gorica in vseh nastopajočih, nam je uspelo pripraviti lepo kulturno prireditev ob državnem prazniku.

Prireditev se je pričela, kot se spodobi, z Zdravljico, predstavitvijo likovnih del in uporabljene slikarske tehnike, ki jo je podala ga. Hema Jakin ter Mojčino predstavitvijo MePZ Nova Gorica.

Pevke in pevci novogoriškega zbora so pod vodstvom zborovodje g. Bogdana Breclja, v dveh sklopih ubrano zapeli več slovenskih umetnih in ljudskih pesmih.

Vmes se nam je s kratkim pozdravnim nagovorom pridružil tudi naš župan g. Mauricij Humar in vse sodelujoče obdaril s knjigo "Koronaekspresija", ki jo je izdala naša občina.

Ves povezovalni tekst in slavnostni nagovor je pripravila in doživeto vodila ga. Ida Kocjančič, sicer tudi sama znana ljubiteljska slikarka, otvoritvi razstave je sledilo še kratko druženje, saj je bila to prva prireditev po dolgih mesecih, ki smo jih preživeli v izolaciji zaradi epidemije Covida.

Z razstavo "Metuji, cvetje in ptice" malo drugače želimo naši domovini vse najboljše, naj se razcveti, zažari kot metulj in poleti kot ptica v višave.








Oglejte si tudi